O Românie valoroasă de sute de ani se prăbușește sub ochii noștri. Adevăratele surse de prosperitate sunt ignorate de autoritățile care nu fac nimic ca să le țină în viață. Istoria în ruine, o anchetă despre cum monumentele țării au ajuns în paragină, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

 

Acum o sută de ani, în România, s-au construit monumente din care, astăzi, ar trebui să învățăm și care să fie un simbol de mândrie cu istoria noastră, însă, ele riscă să devină ruine. Cetăți cu o valoare inestimabilă dispar sub ochii impasibili ai autorițăților.

 

„Mi se pare revoltător că autoritățile române nu au fost în stare să facă o analiză ca să afle care este potențialul economic al acestor monumente istorice. Există o biserică de lemn în Norvegia care, după restaurare, a devenit principalul punct turistic al zonei și care are un randament de 600%. Noi le lăsăm să cadă. Din cele 200 de biserici fortificate câte am avut mai există jumătate”, a spus Paula Herlo.

 

Există un potențial economic uriaș în aceste monumente, dar autoritățile care ar trebui să le restaureze dau dovadă de incompetență. Ce răspunsuri a primit Paula și care sunt măsurile care ar trebui luate, dar și câte zeci de milioane de euro au fost alocate, din fonduri europene, pentru salvarea lor, aflăm într-o nouă anchetă.

 

Nu ratați o nouă ediție România, te iubesc!, duminică, de la 18:00, la PRO TV și pe VOYO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.