Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, urmărim o anchetă despre nevoia de a avea o industrie militară adecvată la situația actuală. În așteptarea rezultatului din acest an al alegerilor din Statele Unite, dar mai ales în contextul războiului din Ucraina și pe fondul riscurilor de conflict în alte părți ale lumii, toate țările europene își arată îngrijorarea și acționează în consecință, iar șefii din statele Uniunii dau semnale că trebuie revenit  la o economie de război.

 

„Specialiștii care au lucrat pentru armată vorbesc despre nevoia urgentă de investiții în liniile de producție ale statului, deoarece riscăm să nu mai găsim muniție de cumpărat, prin import. Ei dau exemplul armatei Ucrainei, care a tot primit tehnică de luptă, dar nu mai are cu ce să tragă în dușman și cere sistematic muniție”, a declarat Rareș Năstase.

 

În loc să producem muniție NATO, cu care să ne apere soldații noștri și partenerii din alianță, avem, în conservare, linii de producție pentru muniție incompatibilă cu NATO. Să aibă stocuri proprii a devenit o prioritate pentru statele europene. La noi, oficialii din Ministerul Apărării cer de ani de zile ca industria de apărare cu capital de stat, adică de la Ministerul Economiei, să poată produce muniție și echipamente la standardele NATO. În cazul unui conflict armat, în loc să producem pe plan național ce avem nevoie, ne vom așeza la coada de comenzi, de la producători din exterior.

 

Nu ratați întreaga anchetă România, te iubesc! duminica aceasta, de la 18:00, la PRO TV și pe VOYO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.