De 30 de ani, cetăţenii oneşti sunt victimele unui stat impotent! Defrişările ilegale, incompetenţa şi dezinteresul au mărit efectele dezastruoase ale inundaţiilor!Mai multe drumuri distruse şi case inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele zile, 20 de persoane evacuate, dintre care 14 adulţi şi şase copii. Locuitorii evacuaţi din calea apelor au necesitat cazare temporară în alte locaţii. Valoarea pagubelor materiale este încă în curs de evaluare.

Acesta ar fi deocamdată bilanţul în urma inundaţiilor de marţi, 23 iunie, din comuna Rodna.În calitate de deputat de Bistriţa-Năsăud, în temeiul Regulamentului din 7 martie 2019 privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, am solicitat prefectului Stelian Dolha informaţii privind:1.

Măsurile care s-au luat de către Instituţia prefectului pentru evaluarea prejudiciilor, pentru acordarea de despăgubiri celor afectaţi şi precizări clare dacă s-au alocat sau urmează să se aloce bani din Fondul de Urgenţă al Guvernului.2. Pe raza localităţii Rodna nu s-a acordat sprijin cetăţenilor afectaţi de inundaţii de pe strada Măgurii şi din zona vechii uzine. Pe strada Măgurii, autorităţile locale au luat decizia de a inunda curţile oamenilor pentru a evita o supraîncărcare pe cursul râului.

Am cerut de asemenea să mi se transmită un raport de evaluare a cauzelor şi efectelor inundaţiilor.Imediat după producerea inundaţiilor, filiala din Rodna a Uniunii Salvaţi România, împreună cu Asociaţia „Iubirea pentru om” din oraşul Sângeorz-Băi, au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate din localitate.

Persoanele sau societăţile interesate să doneze bani pentru locuitorii aflaţi în dificultate din cauza pagubelor produse de revărsarea apelor pot face acest lucru în contul bancar al Asociaţiei „Iubirea pentru om”; IBAN: RO75 BTRL RONC RT03 9845 5101, deschis la Banca Transilvania.Pentru cei aflaţi la nevoie, fiecare donaţie contează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.