Doamna deputat Cristina Iurişniţi (USR) salută propunerea Guvernului de a acorda vouchere valorice în cuantum de 200 de euro elevilor şi studenţilor aflaţi în situaţii dificile.,,Încă de la începutul crize, am solicitat Guvernului să vină cu soluţii concrete pentru a asigura accesul tuturor elevilor la cursurile care se desfăşoară în mediul online. Indiferent de cât de grea sau lungă va fi această situaţie de criză, niciun copil nu trebuie discriminat sau neglijat, iar dreptul său la educaţie trebuie asigurat prin măsuri clare şi coerente de către statul român” , a declarat Cristina Iurişniţi, deputat USR.Astfel, elevii şi studenţii din familii cu posibilităţi reduse pot primi aceste vouchere valorice dacă depun o cerere la şcolile lor până pe 17 aprilie 2020.

Proiectul Hotărârii de Guvern care va urma să fie supus aprobării de către Guvern zilele acestea.,,Îmi menţin opinia că acordarea acestor vouchere care pot fi destinate numai cumpărării de device-uri care să permită învăţarea în mediul online este doar una dintre măsurile care se impun. Ce facem cu cadrele didactice care nu cunosc sau care nu au acces la resurse educaţionale din mediul online? Ce facem cu elevii care se află în zone defavorizate fără semnal, curent electric sau internet? Ministerul trebuie să gândească un plan de acţiune prin care să se asigure că niciun copil nu va fi lăsat la o parte”, a adăugat deputatul USR.

Hotărârea de Guvern este în curs de aprobare, iar imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial îşi va produce efecte. Astfel, elevii şi studenţii care îndeplinesc condiţiile legii din Programul Euro 200, vor beneficia de vouchere în valoare de 200 de euro pe baza cărora vor putea să achiziţioneze calculatoare.Mai jos, doar câteva dintre demersurile făcute de deputatul USR, Cristina Iurişniţi, pentru digitalizarea sistemului de învăţământ românesc, în contextul actual al crizei de sănătate publică:http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19705 .http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19673 .http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19650 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.