Deputatul Bogdan Cojocaru, liderul TSD , îi cere premierului Ludovic Orban ca înainte să se apuce de testarea bucureştenilor să îi supună la teste complexe pe miniştrii săi, pentru a vedea dacă aceştia rezistă la stres.Bogdan Cojocaru susţine că afirmaţiile ministrului demisionar al Sănătăţii, Victor Costache, referitoare la testarea tuturor locuitorilor Bucureştiului sunt “incalificabile“ şi arată “ruptura sa de realitate“.

“În mod evident este o propunere fantezistă. Dacă s-a gândit domnul Costache că oamenii mai trebuie să şi zâmbească în aceste vremuri tulburi, atunci a reuşit. Cum să declari că testezi dintr-o dată peste două milioane de oameni, când în România se fac zilnic puţin peste o mie de teste? Ne-ar trebui cel puţin trei ani pentru a testa toţi locuitorii Capitalei. Pe de altă parte, ce facem cu oamenii din Moldova?

Pe cei din Suceava sau chiar din toată Moldova, n-ar trebui să-i testăm, mai ales că situaţia în regiune se agravează?”, afirmă deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.Șeful TSD îi cere premierului Ludovic Orban să-şi “strunească” subordonaţii, iar aceştia să nu mai iasă cu propuneri greu de pus în practică.“Faceţi mai bine întâi nişte teste de stres pentru miniştri. Unii au nevoie, se pare, de testări complexe”, a spus liderul TSD, Bogdan Cojocaru.Totodată, deputatul social-democrat consideră că sistemul de sănătate nu beneficiază de o coordonare eficientă şi că acest lucru îi afectează nu doar pe cetăţeni, ci şi pe cei care lucrează în domeniul sanitar.

“România are nevoie în aceste momente de un ministru al Sănătăţii competent şi fără partizanate economice, care să asigure, prin intermediul Guvernului său, materialele necesare, astfel încât medicii şi asistentele să îşi facă treaba în mod corect şi în siguranţă. Este o mare neşansă pe care România o are în prezent, de a fi guvernată de unul dintre cele mai incompetente cabinete. În aceste momente delicate, orice eroare administrativă poate amplifica o criză care pare că nu se va sfârşi prea curând”, mai spune şeful tinerilor social-democraţi, deputatul Bogdan Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.