Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei şi Cercetării informaţii privind necesarul de personal pentru buna desfăşurare a examenelor naţionale.„După ce pandemia COVID-19 a forţat închiderea şcolilor pentru a preveni răspândirea virusului, în scurt timp vor începe evaluarea naţională şi bacalaureatul, pe 15, respectiv 22 iunie 2020.

Au fost stabilite şi condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru a asigura securitatea igienico-sanitară a elevilor şi a personalului implicat în desfăşurarea examenelor. Pentru a respecta distanţarea socială, candidaţii trebuie să păstreze minimum 2 metri distanţă unul faţă de celălalt.

Acest lucru solicită un număr mult mai mare de săli de examinare, dar şi de personal care să asigure supravegherea examenelor. Mai mult, au apărut informaţii în spaţiul public conform cărora există presiuni asupra profesorilor pentru prezenţa la examene”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Educaţiei informaţii despre numărul estimat de elevi ce participă la cele două examene naţionale, dar şi despre situaţia sălilor pentru examinare, care să asigure atât condiţiile tehnice de desfăşurare a examenelor, cât şi cele privind securitatea igienico-sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.