În contextul subiectelor de interes naţional în gestionarea crizei generate de epidemia de COVID 19, principala preocupare a ministrului Educaţiei este să elaboreze metodologii de schimbare din funcţie a inspectorilor şcolari generali şi adjuncţi.Ministrul Educaţiei Monica Anisie a picat demult examenele pe care trebuia să le treacă pentru a gestiona o situaţie de criză în învăţământul românesc.

“Comunicarea scenariilor şi a măsurilor pe care Ministerul Educaţiei şi Cercetării le-a luat în contextul pandemiei de COVID 19 a lăsat până acum de dorit, fapt ce a generat de cele mai multe ori haos în rândul întregului sistem educaţional. Profesorii nu ştiu ce li se va pregăti, părinţii şi bunicii sunt debusolaţi, iar elevii lăsaţi într-o incertitudine totală!În aceste condiţii, Monica Anisie emite un ordin privind aprobarea metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare si de director al Casei Corpului Didactic.

Ba mai mult, inspectorii şcolari generali din judeţele Cluj, Timiş, Braşov, Hunedoara, Bistriţa, Maramureş, Sălaj, Alba, Vâlcea, au fost deja schimbaţi din funcţie, a declarat deputatul botoşănean Mihaela Huncă.Parlamentarul PRO Europa mai spune că acestea sunt preocupările unui ministru care nici la această oră nu ne-a comunicat cum se vor desfăşura examenele elevilor din anii terminali: Evaluarea Naţională si Bacalaureatul.“Primesc zilnic zeci de întrebări de la elevi şi părinţi. Cum poate ministrul să impună elevilor şi părinţilor, din Suceava, de exemplu, sau din alte zone cu focare de COVID, să meargă sau să-i trimită la şcoală şi să devină un experiment pentru societate?

Părinţii şi elevii se tem, în condiţiile în care singurele măsuri de protecţie vor fi aşezarea răsfirată în bănci şi măsurarea temperaturii. S-a gândit, doamna ministru, că unii copii pot face febră şi de la stres? Ei ce fac, pierd examenul în condiţiile stabilite de minister?Consider că este timpul ca altcineva, mai competent, să răspundă acestor întrebări, deloc simple, de viaţă şi de moarte pentru elevii, părinţii şi bunicii, încheie deputatul PRO Europa Mihaela Huncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.