Deputatul PSD Răzvan Rotaru îi solicită public preşedintelui Iohannis să nu întineze istoria poporului român şi să nu încerce să falsifice evenimentele prin care România şi-a recăpătat şi a fost recunoscută internaţional integralitatea teritorială, în urma semnării Tratatului de la Trianon.

„Herr Klaus, nu încercaţi să ştergeţi cu buretele istoria acestui neam şi să falsificaţi faptele care au avut loc şi cu care fiecare român se mândreşte. Herr Iohannis, luaţi labele de pe istoria noastră! E trădare naţională ce aţi făcut! Aţi demonstrat că nu sunteţi altceva decât un pseudopatriot de conjunctură, un politruc avid după putere! Gestul pe care l-aţi făcut să trimiteţi la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon e un gest de trădare naţională şi de sfidare a istoriei României! V-aţi descalificat cu totul şi v-aţi dezbrăcat cu totul de caracter”, a declarat deputatul PSD Răzvan Rotaru.

Preşedintele Iohannis a invocat în solicitarea către Curtea Constituţională că „nu rezultă cu claritate care este interesul social general vizat” de legea Zilei Tratatului de la Trianon, adoptată de Parlament, prin care s-au consfinţit graniţele actuale ale României, şi că aceasta nu trebuie să creeze dispute politice.

„Herr Iohannis, după ce i-a privat pe români de o mare sărbătoare, prin care erau recunoscute oficial Unirea Transilvaniei cu România şi actualele graniţe ale ţării, acum a recidivat şi a atacat legea în integralitate pentru a fi respinsă! Ce ticăloşie a făcut! Mă aşteptam la orice din partea lui Herr Iohannis, dar asta le-a întrecut pe toate. E dovada clară că avem de-a face cu un preşedinte, patriot de carton, care pune sub semnul întrebării istoria şi integralitatea teritorială a unei naţiuni şi a unei ţări! Ruşine pentru jocurile politice pe care le faci şi te mai dai mare apărător al Ardealului! Ar trebui să-ţi strângi rachetele de tenis de la Cotroceni şi să pleci acasă pentru acest gest! Nu meriţi consideraţia niciunui român”, a subliniat deputatul social-democrat.

Tratatul de la Trianon reprezintă instrumentul juridic prin care a fost recunoscută internaţional frontiera dintre Ungaria şi România, a fost recunoscut actul de la 1 Decembrie 1918, care a marcat Unirea Transilvaniei cu România şi a dobândit recunoaştere internaţională şi a fost consfinţită recunoaşterea drepturilor politice şi civile ale românilor care constituiau o populaţie majoritară în Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.