Nu există zi în care să nu apară declaraţii războinice ale liderilor PSD, dar şi ale sateliţilor acestui partid, în legătură cu alocaţiile şi pensiile românilor. Să se dea, să se împartă, să crească. Eventual să se dubleze tot, de la un trimestru la altul!Da, e minunată o asemenea abordare, doar că n-am auzit ca liderii PSD să fie preocupaţi de modul în care putem să adunăm aceşti bani sau cum să creştem bugetul, pentru ca apoi bunăstarea să fie împărţită către toţi românii.

Ar trebui să renunţăm la abordările populiste şi la întrecerile socialiste de genul cine promite mai mult când se află în opoziţie!Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ca de altfel întregul guvern, manifestă o atitudine prudentă privind mărirea alocaţiilor pentru copii, dar şi a pensiilor începând cu luna septembrie.România trece printr-o pandemie cu efecte majore asupra economiei.

Vedem cifrele care apar în diverse state europene şi avem în faţă dimensiunea unei crize majore în economie.Banca Centrală a Italiei prevede o scădere economică de până la 13 la sută în acest an. În Germania, motorul economic al Europei, căderea PIB-ului este prevăzută la 10 la sută în trimestrul doi şi undeva la şase la sută pe întreg anul 2020.

Aceeaşi situaţie se înregistrează în Spania sau în Franţa.La noi, PSD continuă hora bucuriei şi adoptă mesaje populiste, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar COVID-19 ar fi numele de cod al vreunui extraterestru. Nu cunoaştem cifrele economice din trimestrul doi şi nu avem încă tabloul complet al evoluţiei economiei româneşti.

Nici măcar nu am repornit complet economia, încă mai există sectoare care sunt pe punctul de a fi redeschise. Pandemia încă nu a trecut, suntem pe un trend descendent e adevărat, dar trebuie menţinută vigilenţa, pentru a nu da cu piciorul la tot ce s-a făcut cu atâtea eforturi în ultimele 90 de zile.Fără îndoială că pensiile trebuie mărite, acest lucru fiind recunoscut şi de guvernul PNL.

Dar sunt necesare analize minuţioase, pentru a nu strica echilibrul economic şi aşa afectat de pandemie şi, anterior, de o guvernare dezastruoasă PSD-ALDE care a cheltuit atât de mult, încât ne-a lăsat cu braţele goale în faţa pandemiei!Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite, după cum avem nevoie de investiţii masive ale statului în următoarea perioadă în proiecte curajoase de care să beneficieze viitoarele generaţii.

Vrem să trăim cu toţii mai bine, căutăm în fiecare zi drumul către prosperitate, însă calea populismului pe care vrea să ne ducă PSD este periculoasă şi ne duce direct la falimentul de ţară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.