Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi, 30 iulie 2020 că Guvernul PNL a scăpat situaţia pandemiei de sub control, iar preşedintele Klaus Iohannis dă vina pe PSD.

„Domnul Iohannis minte, aşa cum a făcut şi ieri. După ce Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei, acum Iohannis a pierdut şi controlul raţiunii. A avut o ieşire necontrolată la televizor, extrem de nervos, după dezastrul declaraţiei de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. Toată România s-a săturat să audă acceaşi placă obosită – PSD e de vină. Ne-am plictisit ca după mai mult de 9 luni de când şi-a pus Guvernul lui să auzim că alţii sunt vinovaţi. Să fie clar: vinovaţi sunt Iohannis şi Guvernul PNL. (…) Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control cu pandemia. Ei controlează DSP-urile, ei au Ministerul Sănătăţii, ei conduc Ministerul de Interne şi nu fac nimic. (…) Acest Guvern incompetent şi criminal este de vină pentru această criză fără precedent”, a spus Lucian Romaşcanu la sediul central al PSD.

Acesta a adăugat că „a doua minciună” a preşedintelui este legată de calendarul depunerii şi votării legii privind carantinarea şi izolarea.

„Guvernul trebuia să trimită legea privind carantinarea şi izolarea imediat după 25 iunie, când s-a pronunţat Curtea Constituţională. Era evident că este vorba despre încălcarea articolului 53 din Constituţie privind limitarea drepturilor fundamentale, iar aşteptarea până la motivarea Curţii nu este decât o explicaţie a incompetenţei şi a eşecului. Au trimis legea abia pe 6 iulie şi pe 7 iulie a ajuns în Parlament. Pe 9 iulie, în mai puţin de 48 de ore, a fost adoptată de Camera Deputaţilor pentru a ne mişca cu rapiditate. Însuşi preşedintele Iohannis a spus că este nevoie de dezbatere pe această lege, cu atât mai mult cu cât legea pe care a trimis-o Guvernul era o lege a abuzurilor, pe care Senatul a corectat-o”, a afirmat Lucian Romașcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.