Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 30 iulie 2020, că Partidul Social Democrat a decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august.

„Este inadmisibilă abordarea preşedintelui Klaus Iohannis, este sub demnitatea funcţiei publice pe care vremelnic o deţine. Înţeleg problema preşedintelui Iohannis după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei şi a crizei economice din România. Ceea ce nu înţeleg este obsesia preşedintelui Iohannis de a găsi vinovaţi în altă parte decât în datele şi statisticile oficiale în ceea ce priveşte pandemia şi economia. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei şi a crizei economice.

Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat, cum reiese mai nou şi în controlul Curţii de Conturi, şi de a împărţi funcţii publice către membrii PNL. Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau Opoziţie, de aceea am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august. (…)

Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moţiunea depusă. La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic, dar şi pe fiecare domeniu în parte”, a spus Mrcel Ciolacu după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, într-o conferință de presă la sediul PSD.

Marcel Ciolacu a făcut apel la toată Opoziţia din Parlament să voteze moţiunea de cenzură propusă de PSD.

„Din câte ştiu eu, în afară de USR, care nu se ştie dacă este la guvernare sau în Opoziţie, în rest toate partidele politice sunt în Opoziţie. Mai este PMP, care este la guvernare”, a adăugat președintele interimar al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.