evoMAG estimează o creștere de peste 10% a vânzărilor de televizoare în perioada mai-iulie, generată, în primul rând, de interesul crescut pentru vizionarea meciurilor de la Campionatul European de Fotbal UEFA EURO 2020. Față de edițiile anterioare, când nu existau restricții de socializare, microbiștii vor urmări meciurile de la EURO 2020 preponderent de acasă.

evoMAG estimează vânzări de peste 5.000 de televizoare în perioada mai – iulie din acest an și ia în calcul un plus de peste 10% a numărului de televizoare comercializate în 2021 față de anul anterior.

„După un început de an cu o stagnare a vânzărilor de televizoare, vedem, acum, un interes mai mare din partea clienților către astfel de echipamente, generat, în mare parte, de reluarea evenimentelor sportive, de prețurile tot mai accesibile pentru televizoare cu tehnologie de ultimă generație și de intrarea în portofoliu a unor modele noi cu specificații și funcții care permit vizualizarea cu mai mare ușurință a conținutului plătit și accesul la diferite platforme de streaming”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Categoria de televizoare înregistrează, de la începutul anului, și o creștere a prețului mediu de achiziție. Spre deosebire de anul trecut, clienții sunt dispuși să plătească mai mult acum pentru un televizor. Astfel, prețul mediu pentru un televizor a urcat de la 1.100 de lei, în 2020, la peste 1.300 de lei anul acesta.

Ce urmăresc românii la achiziția unui televizor?

S-au modificat și preferințele românilor în legătură cu dimensiunile televizoarelor. Vor ca ecranele produselor achiziționate să fie tot mai mari, iar acum, sunt interesați de televizoare cu diagonala ecranului, în medie, de 43 de inci (109 cm), față de 32 de inci (81 cm) în trecut. Totodată, o categorie tot mai mare de clienți cumpără televizoare foarte mari, de peste 70 de inci (170 cm), și mai scumpe.

În ultimul an au crescut și pretențiile românilor atunci când vine vorba de achiziția de televizoare și își doresc:

  • Să fie cât mai performante
  • Să permită conectarea wireless la internet
  • Să fie UHD (4K) sau, cel puțin, Full HD
  • Să aibă un sunet cat mai clar și puternic
  • Să aibă telecomandă inteligentă
  • Să aibă integrat modul CI+ (Common Interface Plus) ce permite vizionarea de servicii TV plătite de la operatorii TV, fără a fi necesar un set-top-box/receiver
  • Să fie la reducere

 

Clienții evoMAG vor putea achiziționa televizoare de ultimă generație la prețuri reduse cu până la 51%. Spre exemplu:

 

  • Smart TV LG – OLED, 139 cm., Ultra HD 4K, WiFi, CI+ costă acum 5399 de lei, mai ieftin cu 5.600 de lei;
  • Smart TV Orion – LED, 125 cm., Ultra HD 4K, WiFi, CI+, la un preț de 1249 de lei, redus cu 1.250 de lei;
  • Televizor LED Samsung – 125 cm Ultra HD 4K, Smart TV, WiFi, CI+, la 1.799 lei, redus cu 43%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.