Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a decis, la începutul anului în curs, să oprească un proiect extrem de important al Maramureşului, platforma ”testaminmaramures.ro”, prin care 50.000 de maramureşeni aveau posibilitatea să se testeze, gratuit şi voluntar, pentru depistarea infecţiei COVID-19.

Demarat în 15 iulie 2020, de către fostul executiv al Consiliului Judeţean şi susţinut prin votul tuturor consilierilor judeţeni din mandatul trecut, proiectul ”Testăm pentru sănătatea maramureşenilor” a fost considerat un real succes, fiind dat ca şi exemplu de bune-practici la nivel naţional.Deputatul Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, a arătat că, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, în luna martie a anului 2020, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş a luat măsuri importante pentru siguranţa populaţiei, arătând că ”sănătatea populaţiei nu are preţ”. Mai mult, prin intermediul acestei platforme, medici, asistenţi, cadre didactice, sportivi dar şi cetăţenii simpli ai Maramureşului au putut să fie testaţi gratuit, prin sistemul pooling, fără a cheltui sume importante de bani.În raportul realizat sub coordonarea dr.

Octavian Juma cu privire la gestionarea situaţiei COVID-19 la nivel naţional se arată faptul că judeţul Maramureş este unul dintre cele care a reacţionat cel mai bine la valul doi al pandemiei. Această concluzie este explicată prin faptul că autorităţile judeţene, conduse la acel moment de preşedintele Gabriel Zetea, au considerat oportună investiţia în achiziţionarea a patru aparate de testare Real Time PCR care funcţionează, în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare, la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus, la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Fondurile necesare pentru achiziţionarea aparatelor şi pentru dotarea laboratoarelor de biologie moleculară au fost acordate de fostul executiv al Consiliului Judeţean Maramureş, din fondurile proprii ale judeţului. Pe lângă aceste investiţii în sănătate, fostul executiv al CJ a asigurat celor două spitale din subordine sumele necesare pentru achiziţionarea materialelor de protecţie necesare în lupta cu pandemia, dar şi bani pentru investiţiile necesare pentru buna funcţionare a unităţilor medicale.

Din nefericire, noul şef al administraţiei judeţene, Ionel Bogdan, nu reuşeşte să menţină proiectele bune demarate de vechea conducere a instituţiei, iar proiectul ”Testăm pentru sănătatea maramureşenilor” a fost oprit fără nicio explicaţie şi fără informarea actualului Consiliu Judeţean Maramureş. În campania electorală pentru alegerile locale, Ionel Bogdan ”a inaugurat” un aparat Real Time PCR la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare, aparat care nu funcţionează nici în ziua de azi.”Regret să aud că proiecte importante, gândite pentru binele tuturor maramureşenilor, sunt oprite fără nicio explicaţie de noul preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Testăm pentru sănătatea maramureşenilor este un proiect pe care l-am implementat tocmai pentru a veni în sprijinul populaţiei care doreşte să se testeze, gratuit şi voluntar, fără a face parte din definiţia de caz, situaţie în care sunt testaţi la recomandarea DSP Maramureş. Din păcate liberalii îşi arată încă o dată adevărata faţă şi ne dovedesc că nici sănătatea şi nici educaţia nu sunt importante pentru ei”, a conchis deputatul Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.