Fac apel la Inspectoratul Școlar Judeţean şi la conducerea universităţilor să demareze campanii interne şi pe reţelele de socializare pentru popularizarea beneficiilor vaccinării

Deputatul Alexandru Muraru, vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, lansează un apel public către inspectoratele şcolare şi conducerea universităţilor pentru demararea unor campanii interne şi pe reţelele de socializare în vederea popularizării beneficiilor vaccinării.Acest apel vine în urma procentelui scăzut de profesori din mediul universitar şi mai ales preuniversitar care acceptă să se vaccineze împotriva COVID-19.La nivel naţional şi-au anunţat intenţia de a se vaccina aproximativ 40% dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar. La nivelul judeţului Iaşi, se vor vaccina împotriva COVID-19 un procent de 46,5% dintre angajaţii în învăţământul preuniversitar.În mediul universitar, procentul celor care doresc să se vaccineze este de aproximativ 60%.

“Apelul meu este ca Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) şi conducerea universităţilor ieşene să demareze campanii de informare interne, dar şi pe reţelele de socializare, pentru a convinge cât mai mulţi profesori că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluţie pentru a putea reintra în normalitate cât mai repede. Procentul scăzut de cadre didactice care sunt dispuse să se vaccineze afectează negativ imaginea acestora în societate, precum şi pe cea a sistemului de educaţie ca întreg. În acest moment, din motive de multe ori neîntemeiate, statutul profesorilor nu este apreciat aşa cum ar trebui.

Țara noastră, ca întreaga omenire, trece printr-un moment dificil, iar cadrele didactice, alături de medici şi alte categorii sociale «din prima linie», sunt chemate să sprijine efortul colectiv de a lupta cu pandemia de COVID-19. Lupta în acest moment se duce în minţile oamenilor, după ce cercetătorii au reuşit să confecţioneze în laboratoare «arma» pentru a putea învinge virusul. Rolul profesorilor este cu atât mai important, cu cât ei reprezintă modele pentru elevi şi părinţi. De aceea, apelul meu este să sprijine campania naţională de vaccinare şi efortul statului de a pune capăt pandemiei. Doar imunizarea populaţiei prin vaccinare poate elimina virusul. Vaccinul produs de Pfizer-BioNTech a primit undă verde în România şi în toată Uniunea Europeană după ce reprezentanţii Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) au ajuns la concluzia că este sigur, de calitate şi eficient. Vaccinul este singura cale pentru a reveni în clase, pentru a ne reîntâlni cu elevii şi studenţii şi pentru a reintra la normalitate”, a spus Alexandru Muraru, deputat PNL Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.