Cum vine vara, televiziunile de ştiri ”bombardează” publicul cu teme legat de cozile uriaşe care se formează spre sudul litoralului. În ultimii ani, această problemă a devenit un reper simbolic şi pe bună dreptate.Când te urci în maşină din Arad, Satu Mare, Iaşi, Timişoara sau Suceava ca să ajungi la mare, drumul devine un calvar, atunci când ai de petrecut ore în şir în trafic stând pe loc.

Pentru noi, cei care locuim în această parte a României, disconfortul este şi mai mare, pe de o parte din cauza orelor pierdute în trafic, pe de altă parte, din cauza aglomerării din trafic, în timpul celei mai importante perioade ale anului, respectiv sezonul estival.Drumul expres spre sudul litoralului nu este o soluţie nouă, ba dimpotrivă, este un proiect care aşteaptă a fi rezolvat, care va ajuta atât judeţul Constanţa, dar mai ales România. Este o soluţie cât se poate de simplă şi uşor de aplicat, mai ales că avem în faţa noastră acel buget de rezilienţă din partea Uniunii Europene pentru redresarea economică.

Alături de colegii mei din PNL Constanţa, am reuşit să aducem în atenţia Guvernului Orban necesitatea finanţării studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres spre sudul litoralului. Apreciez faptul că ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută de curând, a amintit despre varianta ocolitoare ”Alternativa Techirghiol/Drumul Expres” care se află pe lista de priorităţi, în mandatul său.

Ca parlamentar ales de cetăţenii din judeţul Constanţa, nu pot decât să salut această iniţiativă. Este timpul ca USR, alături de PNL, să dea dovadă că împreună putem dezvolta România şi să oferim o perspectivă europeană. Împreună, putem să deschidem drumuri noi şi să clădim încredere şi speranţă pentru cei care încă mai au încredere în România.

Sunt convins că această soluţie va spune ”Adio!” cozilor spre sudul litoralul. Cu această soluţie vom rezolva problema fiecărui turist, om de afaceri sau mic întreprinzător şi chiar a fiecărui locuitor din sudul judeţului Constanţa. Putem demonstra că succesul unui guvern nu se măsoară în kilometri de autostradă inauguraţi, ci prin soluţii practice şi concrete pentru problemele arzătoare ale României de azi şi mai ales de mâine.

Deputat Marian Cruşoveanu (Grupul parlamentar al PNL)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.