Marian Cruşoveanu (Grupul parlamentar al PNL)

Am urmărit atent protestele care au avut loc duminică şi luni, încercând să înţeleg revolta oamenilor oneşti faţă de noile măsuri trasate de către Guvernul României, în vederea combaterii pandemiei.

Din lozincile strigate, unele se refereau la libertate. Ca liberal, sunt un susţinător al libertăţii de exprimare, pentru că este unul din pilonii principali ai democraţiei. Aceste proteste nu sunt despre libertate. Purtatul măştii şi măsurile sanitare au în vedere limitarea virusului, în niciun caz al libertăţii. De aproape un an, România şi statele europene trec prin cea mai grea încercare de după al Doilea Război Mondial. Lupta cu acest inamic invizibil a schimbat normalitatea pe care o ştiam cu toţii.În momentul de faţă, fiind în pragul unui nou val de infectări, singurul sprijin pe care îl putem oferi medicilor şi tuturor celor aflaţi în linia întâi este responsabilitatea noastră faţă de cei care luptă zilnic cu acest virus şi care îşi expun, într-un mod curajos, viaţa şi sănătatea.
Simţim cu toţii strigătele de revoltă, însă dacă acestea nu sunt dublate de responsabilitate, nu facem altceva decât să îngreunăm lupta celor din linia întâi pentru salvarea de vieţi omeneşti. Este obligatoriu ca protestele, indiferent de ce natură sunt zilele acestea, să respecte măsurile de siguranţă sanitară, reglementate de autorităţile competente. Protestaţi, exprimaţi-vă nemulţumirile, însă într-un mod responsabil, astfel încât acestea să se încadreze în condiţii de siguranţă maximă, pentru a nu pune în pericol viaţa celor dragi vouă.Criza sanitară este speculată politic, în fiecare zi, atât de către PSD, cât şi de AUR, însă aceste deturnări de situaţie ar putea fi costisitoare, ajungând până la pierderea de vieţi omeneşti.
Conform datelor oficiale, de la începutul pandemiei, în România au fost infectate cu Covid 940.443 de persoane, dintre care 23.234 au decedat. Aceste cifre sunt alarmante, iar lupta împotriva virusului este despre salvarea de vieţi omeneşti, în niciun caz despre libertate. Dacă cei care protestează ar vizita secţiile ATI, mesajele lor ar fi: ”Staţi în casă, dacă vă pasă!”, căci libertatea nu are valoare atunci când pui în pericol viaţa celor dragi. De aceea, îi rog să înţeleagă că nu există libertate atunci când nu respecţi regulile şi când pui viaţa celorlalţi în pericol ori îngreunezi şi mai mult lupta cu acest duşman al nostru, al tuturor.Cu responsabilitatea noastră, a fiecăruia, readucem normalitatea şi protejăm libertatea! Gândiţi-vă bine la ce faceţi, iar dacă protestaţi, fiţi responsabili faţă de cei de care vă pasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.