Liderii PSD se comportă de parcă ar fi intrat recent în politică şi încearcă să ne transmită că sunt în fruntea unui partid abia înfiinţat. Altfel, nu-mi explic ieşirile tot mai apăsate ale şefulul PSD Marcel Ciolacu pe diverse teme. Şeful PSD dă senzaţia că a intrat într-o competiţie acerbă cu un alt partid parlamentar vopsit în culoarea arămiu.

Marcel Ciolacu a spus mai întâi că în noaptea de Înviere va merge oricum la biserică, indiferent de măsurile care vor fi luate la nivel guvernamental pentru a stăvili pandemia. Declaraţia nu este una care să aparţină unui politician responsabil, ci seamănă cu afirmaţia unui om politic mărunt care speculează momentul, fără să ia în calcul că o asemenea atitudine nu constituie un exemplu pentru cei din jur.
Până la urmă, în urma întâlnirilor şi discuţiilor pe care autorităţile le-au purtat cu reprezentanţii cultelor religioase s-a decis că oamenii vor putea merge la biserică de Înviere. Marcel Ciolacu a simţit că e rost să mai câştige un pumn de voturi, îndemnând practic la nesupunere civică. Cu toţii vrem să mergem la biserică de Paşte şi este bine că s-a lăsat această libertate pentru noaptea de Înviere.
Dar nu poţi forţa lucrurile, nu poţi emite ultimaturi şi ameninţări, răspândind în societate ideea că tu oricum nu vei respecta vreo regulă.E periculoasă această atitudine pe care am văzut-o şi vara trecută când liderii PSD, cu Marcel Ciolacu în frunte, au tergiversat votarea legii carantinei în Parlament, timp în care situaţia epidemiologică s-a deteriorat. Românilor li s-a transmis atunci că situaţia nu e aşa gravă şi că nu mai e cazul să fim atenţi, să purtăm mască şi să evităm locurile aglomerate.La fel se întâmplă şi acum. Acelaşi Marcel Ciolacu ţipă că restricţiile aduc haos şi că oamenii au dreptate să iasă în stradă.Nici un guvern democratic din lume nu îşi doreşte să impună restricţii, pentru că sunt afectate activităţi, iar în final avem de suferit cu toţii.
Dar nici nu putem sta cu mâinile încrucişate şi să vedem cum situaţia sanitară se complică de la o săptămână la alta şi că nu mai sunt paturi în secţiile ATI.Putem spune că România este un caz fericit, dacă ne uităm la amploarea restricţiilor şi durata acestora în restul statelor europene. Există ţări care au anunţat că vor ridica măsurile abia în luna mai, în timp ce în ţara noastră restricţiile sunt doar parţiale, iar deplasările între localităţi sunt permise.Am văzut cu toţii efectele deciziilor Guvernului PNL pe finalul anului trecut. România n-a trecut prin măsuri dure, iar în ultimul trimestru am înregistrat o creştere record între statele UE. Nimeni de la Palatul Victoria nu vrea ca mobilitatea românilor să aibă de suferit, dar totul trebuie făcut după o analiză atentă şi chibzuită, nu după ureche, aşa cum procedează PSD şi Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.