• Cofondatorul companiei Life Care va oferi o bursă de 1000 de dolari și trei internship-uri studenților participanți la cursul „Start în antreprenoriat 2.0” (înscrieri aici)

După succesul de care s-a bucurat în 2020 cu seria de conferințe online pe tema antreprenoriatului, susținută la Academia de Studii Economice (ASE), Cristian Onețiu pregătește împreună cu decanul Facultății de Marketing, prof. univ. dr. Călin Vegheș, o nouă rundă de întâlniri cu studenții.

Cea de-a doua sesiune de cursuri, Start în antreprenoriat 2.0 se va desfășura pe durata a opt săptămâni, începând de luni, 5 aprilie. Cofondatorul companiei Life Care vine și cu câteva noutăți pentru cei care aleg să se înscrie și care își doresc să învețe mai mult despre realitățile, provocările și beneficiile mediului antreprenorial: o bursă de 1000 de dolari pentru cel mai bun absolvent al cursului și ocazia de a face practică, în compania sa, pentru primii trei cei mai buni studenți. La finalul cursului, aceștia vor participa la concursul „Best Pitch” și vor fi selectați în funcție de cea mai inspirată idee de business, dar și de felul în care aceasta este susținută și pregătită pentru implementare, cu informațiile acumulate pe durata programului. „Cred în această generație, mi-au plăcut foarte mult tinerii pe care i-am întâlnit, îmi place cum gândesc, cum văd lumea, dar și apetitul pentru informație și proactivitatea lor în ideea de antreprenoriat. Mai ales că eu cred că exact acest domeniu va salva lumea asta de la autodistrugere și că antreprenoriatul practic este o competență necesară viitorului oricărui individ. Am lucrat cu ei mult timp și sunt aici să investesc în această zonă, vreau să adaug valoare practică peste toate cunoștințele pe care ei le acumulează din curicula formală. Pentru cei ca ei, care au ales deja educația formală economică, cea informală și mentoratul sunt esențiale”, declară Cristian. O altă noutate este aceea că, în acest an, antreprenorul a ales să facă echipă cu doi absolvenți ai promoției anterioare pentu a coordona noua serie de cursanți și proiectele acestora.

La rândul său, Călin Vegheș spune că „este o mare bucurie pentru studenții noștri să luăm din nou Start în Antreprenoriat, versiunea 2.0 :-), alături de un antreprenor pur-sânge cum este Cristian Onețiu! Succesul uriaș de anul trecut, dorința constantă de a crește valoarea și relevanța experienței pe care le-o oferim studenților noștri, dar și convingerea că absolvenții noștri trebuie să fie atât buni economiști specialiști în marketing, cât și antreprenori creativi și inovatori ne-au readus la linia de start 🙂 Proiectul educațional construit împreună cu Cristi, căruia îi mulțumim pentru implicarea sa generoasă, integrează conceptele și instrumentele de marketing descoperite în școală cu practicile utilizării acestora în mediul antreprenorial creând, probabil, cel mai bun context de a învăța aplicat ce este și cum funcționează marketingul. Dacă Napoleon spunea că fiecare soldat poartă în ranița sa bastonul de mareșal, atunci îndrăznim să zicem și noi că studenții care vor lua Start în Antreprenoriat vor avea în arsenalul lor de marketing atuurile necesare pentru a porni cu dreptul în carierele lor de marketeri”.

De data aceasta Cristian își propune ca timp de opt sesiuni să lucreze cu cei prezenți la toate etapele unui business de succes: de la selectarea și pretestarea unei idei de business, lansarea, setarea bugetului și atragerea de finanțare, planul de acțiune de Start-Up, lansarea și metodele de monitorizare, până la momentul creării pragului de rentabilitate.

În urmă cu an, la invitația decanului Facultății de Marketing din cadrul ASE, Onețiu experimenta pentru prima dată o nouă ipostază, pe lângă cele de antreprenor, cofondator al companiei Life Care, business mentor sau investitor: cea de profesor, în mediul academic. „Start în antreprenoriat” le-a oferit studenților informații practice, exemple și teme de dezbatere despre mediul de business, dezvoltare și competențe antreprenoriale de succes,  din mediul real de business. Cursul s-a bucurat de succes și de o prezență numeroasă, începând cu o listă inițială de înscrieri și participarea a 287 de studenți încă de la prima întâlnire online și a continuat cu înscrieri ale foștilor absolvenți sau studenți de la alte universități din București și din țară, ajungând la un număr maxim de 328 de participanți. Și în acest an cursurile susținute de Cristian Onețiu vor rămâne deschise, iar cei doritori se pot înscrie utilizând acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.