Cercetarea s-a făcut pe un număr de 368 de pacienţi. 97 dintre aceştia au luat hidroxiclorochină, iar rata mortalităţii în cazul acestora a fost de 27,8%.  Pentru restul de 158 de pacienţi, cărora nu li s-a administrat acest tratament, s-a înregistrat o mortalitate de 11,4%.

„S-a înregistrat o rată mai crescută a mortalităţii în cazul pacienţilor trataţi cu hidroxiclorochină. Acest lucru ne arată cât de important este să aşteptăm rezultatele studiilor clinice pe termen lung, înainte de distribuţia, pe scară largă, a unor astfel de medicamente”, se arată în studiu.

În plus, cercetătorii au aflat că tratamentul cu hidroxiclorochină, indiferent că e administrat separat sau în combinaţie cu azitromicina, nu ameliorează starea de sănătate a unui bolnav de Covid-19 şi nici nu îl ajută pe acesta să respire fără ventilator mecanic.

Bolnavii de coronavirus cărora li s-a administrat hidroxiclorochină, un tratament lăudat şi promovat de preşedintele american Donald Trump, au avut nevoie în continuare de ventilatoare mecanice, iar rata de decese în rândul acestora a fost mai mare comparativ cu bolnavii cărora nu li s-a administrat acest medicament, conform unui studiu realizat în SUA în centrele medicale ale US Veteran Health Administration, informează CNN.

SURSA:DIGI24 SI CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.