Cristian Turcu, un fost traficant de minore, condamnat la 3 ani cu suspendare a ajuns consilier judeţean în comisia de protecţie a copiilor, la Consiliul Judeţean Vaslui, după ce Tribunalul Vaslui i-a spălat păcatele!Ca preşedintă a Comisiei pentru egalitatea de şanse din Camera Deputatilor şi membră în Comisia de anchetă pentru copiii dispăruţi şi traficaţi solicit de urgenţă schimbarea acestui personaj din Comisia de protecţie a copiilor!

Acest trafic de influenţă în justiţie sau promovarea în funcţii publice a unor astfel de oameni trebuie să înceteze!România ocupă primul loc în Europa în privinţa victimelor traficului de persoane! Este de neacceptat ce se întâmplă în societatea şi politica românească!Este de neacceptat că trei din patru cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt considerate de judecători ca relaţii consimţite. Judecătorii sunt îngăduitori cu prădătorii sexuali şi dau pedepse cu suspendare.

Prea uşor. Poliţiştii şi procurorii, cei care strâng dovezile, fac anchete superficiale din cauză că nu urmează o procedura clară in investigarea abuzurilor şi în întocmirea dosarelor.În luna iunie, statul român a arătat, încă o dată, cât de tolerant este cu abuzatorii sexuali. O adolescentă de 17 ani a depus plângere pentru că a fost violată de un bărbat de 45 de ani, dar nici poliţiştii, nici procurorii nu au luat vreo măsură pentru protejarea victimei. Agresorul, un criminal în serie eliberat condiţionat, a fost lăsat în continuare liber. La trei zile după ce fusese reclamat pentru viol, bărbatul a mers acasă la tânără şi i-a dat foc. Ulterior, adolescenta de 17 ani a murit.

Comisia specială de anchetă pentru traficul de minori din care fac parte cere de urgenţă oameni pregătiţi pentru anchetarea agresorilor sexuali şi un ghid standardizat de proceduri pe care să-l urmeze fiecare procuror şi judecător.Salut petiţia Declic pentru implicarea şi reacţia societăţii civile la derapajele politice şi la pedepsele din justiţie încă prea blânde cu agresorii sau traficanţii de minori.Fiecare abuz sexual împotriva unui minor ar trebui să fie anchetat de poliţişti şi procurori specializaţi, care să obţină condamnări dure pentru abuzatori.

În Parlament am votat deja pentru mărirea pedepselor, s-a introdus recebt în circuit o modificare legislativă pentru facilitarea procedurilor si pedepselor in anchetele cu minori din Codul penal şi Codul de procedură penală!Instruirea specială a poliţiştilor şi procurorilor pentru anchetele cu minori trebuie să devină o prioritate pentru orice guvern.Educaţia, sănătatea şi siguranţa copiilor noştri nu trebuie să aibă culoare politică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.