Deputatul PNL Ioan Balan, unul dintre cei mai puternici susţinători ai Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase, o felicită pe câştigătoarea alegerilor prezidenţiale şi consideră că alegerea sa ca preşedinte al Republicii Moldova este un succes enorm al fraţilor de peste Prut, al surorii sale mai mari, România, şi al Uniunii Europene în ansamblu, care îşi recuperează astfel unul dintre cei mai dragi copii:”O felicit din tot sufletul pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor.

În această perioadă deosebit de grea, în care nu avem prea des prilejul să aflăm veşti bune, fraţii noştri de peste Prut ne-au făcut o bucurie imensă şi au ales pentru ei şi pentru viitorul copiilor lor cea mai bună opţiune posibilă – drumul către Europa. Alegerea Maiei Sandu este o garanţie pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova, o garanţie pentru dezvoltarea ţării, o garanţie că Prutul nu o să mai despartă în curând fraţii de pe cele două maluri, care se vor regăsi în Uniunea Europeană.Eu şi colegii mei din PNL am fost permanent alături de Maia Sandu şi de Andrei Năstase, mai ales atunci când nimeni nu mai dădea vreo şansă Republicii Moldova şi opţiunii sale europene.

Uite că noi, liberalii, ne-am încăpăţânat şi am crezut în acest vis, iar el s-a împlinit. S-a împlinit mulţumită românilor de acasă, din Moldova, care au spus un da tranşant democraţiei şi dezvoltării şi un nu ferm celor care i-au ţinut în sărăcie. S-a împlinit pentru că sute de mii de românii au îndurat frigul şi au stat la cozi în toată Uniunea Europeană pentru a pune capăt definitiv motivelor care i-au îndepărtat de casa părintească.

Visul de peste Prut s-a împlinit şi pentru că noi, liberalii, am încurajat cu toată forţa întoarcerea Republicii Moldova acasă, în jurul valorilor democratice, ale libertăţii şi dezvoltării.Începând de mâine, Maia Sandu nu are nevoie numai de mesaje de felicitare şi de complimente. Maia Sandu va avea nevoie de implicarea totală a noastră, de sprijin direct şi de susţinere reală, astfel încât să le poată demonstra românilor de dincolo de Prut ce alegere bună au făcut duminica aceasta. Să nu ne facem iluzii prea mari. Fără susţinerea României, misiunea Maiei Sandu va fi mult mai grea, dacă nu imposibilă. Aşa cum ne-au ajutat şi pe noi alte state europene ca să aderăm la Uniunea Europeană, atât tehnic, cât şi logistic, putem şi noi, la rândul nostru, să împărtăşim din experienţa noastră cu fraţii noştri de peste Prut. Cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să susţinem visul frumos care s-a împlinit peste Prut şi să-l ducem până la capăt.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.