Schneider Electric a anuntat ca investeste intr-un portofoliu de proiecte de energie curata din Texas, utilizând un Acord de transfer de credite fiscale – Tax Credit Transfer Agreement (TCTA) pentru sistemele solare si de stocare a bateriilor dezvoltate, construite si operate de ENGIE America de Nord (ENGIE).

Proiectele contractate vor fi implmentate pe tot parcursul anului 2024 si vor permite companiei sa se apropie de obiectivul sau de energie regenerabila 100% in SUA si Canada.

Acordul dintre ENGIE, un lider in tranzitia energetica net-zero, si Schneider este printre primele la aceasta scara care valorifica noile dispozitii privind transferul creditelor fiscale din Legea privind reducerea inflatiei – Inflation Reduction Act (IRA) – care va ajuta companiile sa-si atinga obiectivele de energie regenerabila.

„La Schneider Electric ne angajam sa obtinem emisii net-zero in operatiunile noastre pâna in 2030. Acest nou acord de energie solara plus stocare pentru SUA si Canada cu ENGIE, un dezvoltator de top de surse regenerabile, ne va ajuta sa atingem acest obiectiv”, a spus Aamir Paul, President, North America Operations. „IRA deschide usa pentru proiecte inovatoare prin clauza sa de transferabilitate si extinde gama de entitati care pot beneficia de credite fiscale in indeplinirea obiectivelor de decarbonizare. Schneider Electric este lider in sustenabilitate, eficienta si tranzitie energetica si suntem mândri sa fim deschizator de drumuri cu acest transfer de credit fiscal.”

Clauza de transferabilitate a IRA permite transferul creditelor fiscale federale eligibile din proiecte de energie regenerabila, productie de energie curata si baterii de stocare, printre alte proiecte de energie curata. Aceasta noua caracteristica creeaza o alternativa fezabila la structurile traditionale de capital fiscal. Transferul creditului fiscal permite companiei, de asemenea, decarbonizarea Scope 2 atunci când investitorul-cumparator achizitioneaza atribute de mediu asociate, ca parte a tranzactiei.

Din 2017, Schneider Electric si ENGIE si-au unit fortele pentru mai multe proiecte si au condus clientii prin procesele lor de achizitionare de energie regenerabila prin acorduri de achizitie de energie virtuala (VPPA), care depasesc 1,6 GW in total numai in America de Nord. Investitiile si inovatia ENGIE in surse regenerabile au facut ca aceasta companie sa fie desemnata in 2023 de BloombergNEF drept principal dezvoltator de PPA-uri corporative de energie, in cel mai recent raport Market Outlook, si sa fie clasata in primele trei din 2019. Portofoliul total de PPA corporative al ENGIE in America de Nord depaseste 6,5 GW.

„Aceasta colaborare cu Schneider marcheaza o etapa semnificativa in accelerarea tranzitiei net-zero. Portofoliul solar-plus-stocare, impreuna cu structurile inovatoare de transfer de credite fiscale activate de IRA, ajuta la extinderea oportunitatilor pentru un numar tot mai mare de clienti corporativi pentru a-si indeplini obiectivele”, a declarat Dave Carroll, Chief Renewables Officer si SVP, ENGIE North America. „Aceasta abordare sprijina cresterea continua a energiei regenerabile si a optiunilor de stocare in SUA, fapt care aduce oportunitati economice unui set de comunitati in expansiune, alaturi de tranzitia catre o retea cu emisii reduse de carbon.”

 

Potrivit Bloomberg (BNEF), regulile de transfer al creditelor fiscale ale IRA creeaza un nou set de posibilitati pentru finantarea tranzitiei energetice a Americii. Cea mai interesanta este piata creditelor fiscale, care ar putea simplifica foarte mult procesul de a directiona fondurile acolo unde este cea mai mare nevoie de ele si reprezinta un pas catre maturitate, pe masura ce participantii de pe piata descopera impreuna modele de operare care se pot scala.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.