„Pandemia este un flagel contemporan care loveşte fără discriminare. Reacţia noastră, ca decidenţi, reprezentanţi ai unei societăţi responsabile, trebuie să depăşească priorităţile date doar de libera circulaţie şi de importanţa unor destinaţii de călătorie pentru studii.
Suntem datori să-i protejăm şi să le acordăm şanse egale studenţilor români înscrişi la universităţile din ţară, similare cu şansele acordate studenţilor care studiază în alte ţări”, susţine deputatul liberal Marilen Pirtea, cu referire la propunerea guvernamentală de prioritizare pentru vaccinare anti-Covid-19 acordată studenţilor care pleacă la universităţi din străinătate.„Recenta declaraţie publică, în care se formulează posibila prioritizare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 acordată studenţilor care pleacă la universităţi din străinătate, îndreaptă atenţia, inevitabil, şi spre o necesară orientare către prioritizarea pentru vaccinare a studenţilor universităţilor din România, foarte mulţi dintre ei fiind dornici să se reîntoarcă la formatul clasic de cursuri şi seminare.

Nu avem cum să susţinem vaccinarea cu prioritate a acelor studenţi ce sunt înscrişi la universităţi din alte ţări, fără să ne gândim la cei ce studiază în ţară, mult mai mulţi, dar la fel de interesaţi să-şi poată relua activităţile de învăţământ faţă – în – faţă, la care accesul este recomandat după luarea tuturor măsurilor de precauţie, inclusiv vaccinarea voluntară anti-Covid-19”, declară deputatul Marilen Pirtea.„Aşadar, este o situaţie de aducere la un numitor comun a celor două categorii de studenţi, egal îndreptăţiţi pentru a primi o prioritate în procesul de vaccinare anti-Covid-19.

Educaţia este cheia viitorului nostru. Societatea, în ansamblul ei, este acum supusă aceleiaşi crize a pandemiei, în care şi studenţii care studiază în universităţile noastre, ca şi cei care studiază în străinătate, merită să aibă acces la un tratament egal, prin vaccinarea împotriva Covid-19. Este vital să gândim în ansamblu măsurile de ieşire din criza Covid-19. Nu este cazul să ajungem la discriminări, când e vorba, de fapt, despre tinerele noastre talente, despre viitorul nostru”, conchide deputatul de Timiş, liberalul Marilen Pirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.