Prin politizarea cu cinism a măsurilor luate de Guvernul PNL pentru combaterea pandemiei, PSD își bate joc nu doar de eforturile imense depuse de medici împotriva răspândirii virusului, dar și de mediul de afaceri atât de afectat de criza determinată de pandemie. Cu cât PSD zădărnicește eforturile depuse de autorități, de medici, de fiecare român în parte pentru a reveni treptat și prudent la normalitate după pandemie, cu atât mediul de afaceri riscă să rămână afectat. O creștere semnificativă a numărului de cazuri pe fondul unui discurs populist al PSD care influențează comportamentele sociale afectează nu doar starea de sănătate a populației, ci și sănătatea mediului de afaceri.

➡️ Da, angajatorii și angajații își revin și se pun acum pe picioare, mai ales pentru că au dat dovadă de rezistență și tenacitate, dar și pentru că guvernul PNL a luat măsuri active pentru a-i ajuta:

✅ Programul IMM Invest
Prin acest program, Guvernul PNL a pus la dispoziția firmelor mici și mijlocii și a economiei 15 miliarde de lei, sub formă de credite cu dobânzi subvenționate 100% pentru asigurarea capitalului de lucru al firmelor și pentru investiții.
În cazul IMM-Invest, la data de 22 iunie, un număr de peste 7.000 de companii românești primiseră deja banii, iar valoarea creditelor acordate este de peste 6 miliarde lei.

✅ Rambursarea TVA
Guvernul a asigurat resursele financiare pentru a plăti la termen sau chiar înainte toate obligațiile financiare ale statului către mediul privat: rambursări rapide de TVA, cu verificări ulterioare: plata imediată a concediilor medicale, achitarea facturilor pentru lucrări de investițiții.
Numărul firmelor care au beneficiat de rambursarea TVA este de 14.902.
Valoarea rambursărilor de TVA efectuate în lunile martie-mai 2020 a fost de 7 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului 2019.

✅ Bonificații pentru firmele care își plătesc impozitele
200.841 de IMM-uri și contribuabili mari au primit bonificații pentru că și-au plătit la termen impozitele.
Valoarea bonificaţiilor acordate: pentru marii contribuabili (bonificație de 5%): 0,08 mld. lei iar pentru alţi contribuabili (bonificație de 10%): 0,15 mld.lei.

✅ Susținerea financiară a șomajului tehnic
Guvernul PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză, prin susținerea financiară a măsurii șomajului tehnic, prin acoperirea a 75% din salariul angajaților cu contractele de muncă suspendate temporar.
Astfel, în cursul lunii aprilie de această măsură au beneficiat 490.017 salariați pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii martie 2020. În cursul lunii mai 2020 de această măsură au beneficiat 128.880 angajatori și 1.175.462 salariați pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii aprilie 2020. În cursul lunii iunie 2020, până în data de 09.06.2020, de această măsură au beneficiat 17.573 angajatori și 140.787 salariați, pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii mai 2020.
Prin ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială) au fost făcute plăţi în valoare de aproximativ 577 de milioane de lei pentru 77.096 profesioniști(martie), 88.730(aprilie) și 33.579(mai).

✅ Amânarea plății ratelor la credite
16.440 de firme au beneficiat de această măsură, totalul obligațiilor suspendate fiind de peste 2,5 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.