Dezbaterile politice între partide, chiar şi în situaţii de criză, sunt legitime, fiind prezente inclusiv în democraţiile mult mai vechi decât a noastră.

Este chiar indicat ca, în cazuri justificate, partidele de opoziţie să nu fie de acord cu ce face partidul de guvernământ.Dar există o limită peste care nici un politician responsabil nu trece. Prin declaraţiile şi faptele lui să nu pună în pericol sănătatea, integritatea şi traiul zilnic al cetăţenilor.PSD, din păcate, a depăşit de mult această limită.

Dacă în primele două luni ale pandemiei, în starea de urgenţă, social-democraţii au înţeles că e nevoie de un efort naţional pentru a stopa răspândirea virusului, din aprilie au pierdut controlul total în privinţa acţiunilor pe care le întreprind. Iar consecinţa nu e abstractă, ci se poate observa în numărul tot mai mare de infectări zilnice şi de decese.

Pesediştii au avut ca obiectiv, în ultimele patru luni, doar să încurce guvernul Orban, prin orice mijloace, indiferent dacă astfel este pusă în pericol sănătatea noastră, a tuturor. S-au jucat de-a prelungirea stării de urgenţă şi de alertă.

Chiar Marcel Ciolacu declara, în aprilie, că nu va fi de acord cu „încă o lună pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie“ şi cerea „măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic“.Din mai, PSD a transmis populaţiei mesaje că ar fi păcălită de autorităţi în chestiunea coronavirusului. Mai mult, a insistat pe ideea că totul este o „fraudă“, „o hoţie“ „o prostie“, „o aberaţie“.

Purtătorul de cuvânt al partidului a fost printre primii care au declarat că masca de protecţie este „un căluş“ sau o „botniţă“, ba chiar că obligativitatea purtării măştilor în spaţii închise este un abuz al guvernului.Însă, cea mai gravă manipulare folosită de PSD în lupta politică a fost cea legată de numărul de infectări raportate zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică.

Liderii social-democraţi fie au declarat că infectările şi decesele ar fi supradimensionate, fie că se ascunde numărul real al deceselor. La fel de exagerată a fost şi reacţia după ce carantina a fost declarată neconstituţională de către CCR.Din păcate, toate aceste acţiuni ale PSD nu mai pot fi încadrate în jocul democratic şi electoral, ci pot fi considerate ca un atac la siguranţa sănătăţii naţiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.