PSD cere imperativ guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o SINGURĂ firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța, Vergil Chițac – să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

PSD denunță categoric maniera obscură în care firme prietene de partid ale PNL își umflă buzunarele, în dauna interesului general. Odată-n plus se face proba că ceea ce ar fi trebuit să fie un Plan Național de Redresare și Reziliență este, în viziunea și aplicarea guvernului PNL-USRPLUS-UDMR, doar un instrument de îmbogățire ilicită și imorală a clicii de partid, de mituire a administrațiilor ”de dreapta”– primari și/sau președinți de CJ – pentru influențarea rezultatelor alegerilor interne de partid. Practic, guvernul Cîțu și complicii săi folosesc bani publici pentru propriile interesele politic-personale.

Aproape 600 de milioane de euro din PNRR, bani fără licitație, respectiv o treime din fondurile alocate capitolului Energie, sunt dați cu dedicație de guvernul premierului PNL către sponsorul PNL din campania electorală pentru alegerile locale din septembrie 2020.

Premierul Florin Vasile Cîțu reușește astfel sinistra performanță să-l surclaseze pe fostul prim-ministru Ludovic Orban, care – în decembrie 2019 – se grăbea să dea 300 de milioane de euro din fondul de rezervă al guvernului unui alt sponsor notoriu al PNL – frații Micula – fapt ce a contribuit la aruncarea în aer a deficitului bugetar și a accelerat îndatorarea țării la costuri mărite.

Acum se explică de ce guvernul Cîțu a ținut ascuns PNRR! Românii nu trebuiau să afle despre combinațiile sulfuroase dedicate finanțatorilor de partid înainte de depunerea oficială a documentelor la Comisia Europeană, pentru că scandalul public generat le-ar fi compromis.

De altfel nici acum, după ce a fost depus oficial la Bruxelles, PNRR nu este publicat în detaliu în România!

PSD face toate demersurile legale pentru ca adevărul să iasă la lumină, abuzurile de acest fel să fie oprite și vinovații să plătească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.