Am convocat o sedinta de indata a Consiliului General al Primariei Capitalei pentru a face modificarile necesare la buget in vederea achizitionarii de aparatură medicală, costume de protecție și alte materiale sanitare pentru spitale, Ambulanță, DSP și IGSU.

Romania se confrunta cu o situatie extrem de grava, care se poate inrautati rapid, asa cum s-a intamplat in Italia. Sunt deja 30 de romani confirmati cu COVID-19, cel mai recent caz fiind anuntat in aceasta dimineata.

Nu se mai poate pierde niciun minut, autoritatile si cetatenii trebuie sa actioneze impreuna pentru a impiedica o catastrofa. Fac apel in continuare la solidaritate, responsabilitate si preventie, pentru limitarea raspandirii coronavirusului.

Nimeni nu este ferit de posibilitatea nefericita de a se imbolnavi, dar sta in puterea noastra sa fim disciplinati si sa actionam rapid, mai ales ca avem exemplul Italiei. Ieri am decis suspendarea Relatiilor cu Publicul de la Primaria Capitalei pana pe 22 martie, tocmai pentru ca o colega din Primarie este infectata cu COVID-19.

Acum 2 zile am solicitat inchiderea scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, teatrele Primariei Capitalei si-au intrerupt activitatea, la fel ca manifestarile culturale cu un numar mare de oameni.

Bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă al MAI a călătorit în Israel la finalul lunii februarie. El s-a prezentat la spital însă a spus că nu a părăsit țara în ultimele două luni.

Ulterior, s-a stabilit că el are coronavirus și a răspândit virusul altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă și nepotului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.