Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut o vizita la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes pentru a evalua problemele provocate de COVID-19, 1 aprilie 2020, Timisoara
  • Nelu Tătaru a acordat un interviu RoHealthReview.ro și Sanatatea.TV în care a vorbit despre situația managerilor de spitale, unde a reiterat că 80% dintre managerii unităților din România nu corespund standardelor.
  • Ministrul propune ca instituirea managerilor în funcție să fie realizată printr-un examen organizat la nivel național: „Atât accesul acestora într-o funcție de manager să se facă printr-un examen național, nu doar strict local, în care sunt alți parametri de evaluare. Și acum se evaluează indicatorii managerilor, dar acei manageri sunt deja acolo”.
  • Totodată, acesta a precizat că există mai multe cereri de schimbare a indicatorilor pentru această funcție: Să nu credeți că nu ne confruntăm cu numeroase cereri de modificare a indicatorilor. Și nu în sens pozitiv, în sens negativ, fiindcă toată lumea știe că se apropie o evaluare. Dar, repet, suntem la 14 ani de o lege, 95/2006, o lege care a suferit de-atunci peste 1.500 de amendamente, nu o mai recunoaștem pe cea inițială și cred că totuși am trecut în altă etapă, grăbită de această pandemie în care trebuie să facem ceva în sistemul medical românesc”.
  • CITESTE STIREA AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.