Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD):

Am votat, în ultima şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind aplicarea unor scutiri de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgenţă.

Potrivit actului normativ iniţiat de parlamentarii PSD, „Locatarii, operatori economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat, a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă pot suspenda la cerere, fără plata de dobânzi şi alte penalităţi asemănătoare, plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru”.

Consider că este firesc şi echitabil ca operatorii economici a căror activitate a fost restrânsă sau întreruptă prin aplicarea actelor autorităţilor publice aferente stării de urgenţă să nu achite contravaloarea unei folosinţe de care nu beneficiază. În acelaşi timp, locatorii trebuie exoneraţi la rândul lor de plata contribuţiilor la bugetul de stat şi bugetele locale aferente chiriilor pentru care s-a acordat scutire locatarilor.

Legea votată de forul decizional, Camera Deputaţilor, urmează să se aplice contractelor de închiriere şi chiriilor începând cu luna martie 2020 şi până la sfârşitul lunii următoare în care starea de urgenţă încetează.Motivaţia propunerii legislative a PSD rezultă din faptul că reluarea folosinţei imobilelor în cauză nu este imediat generatoare de venituri, astfel încât unii operatori economici sau profesionişti să fie în situaţia în care să nu poată achita contravaloarea folosinţei imobilelor la data la care starea de urgenţă încetează.

În mod evident, unele activităţi comerciale şi lucrative vor fi afectate de starea de urgenţă şi după ce aceasta încetează.Iată, deci, o altă lege extrem de importantă iniţiată şi votată de parlamentarii PSD în această perioadă de stare de urgenţă, pentru a uşura cu adevărat viaţa românilor în şi după criza coronavirusului.

Îmi exprim speranţa că preşedintele va da dovadă că înţelege problemele reale ale românilor şi va promulga cât mai curând legea votată de Camera Deputaţilor, astfel încât persoanele cu dificultăţi materiale să poată trece cu bine peste această perioadă grea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.