2021 începe catastrofal pentru români! Guvernul Cîţu loveşte din plin. În timp ce veniturile bugetarilor vor fi îngheţate, salariul minim creşte cu doar câţiva zeci de lei iar consumatorii casnici vor plăti până la 26% în plus la energie.Guvernul Florin Cîţu va îngheţa, la nivelul lunii decembrie 2020, cuantumurile pentru o serie întreagă de venituri precum: salariile bugetarilor, indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, salariile profesorilor, dar şi unele pensii de serviciu, potrivit unui proiect de OUG.Mai mult, bătaia de joc la adresa românilor continuă!

Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară, garantat în plată pentru anul 2021, cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut lunar. Hotărârea va fi adoptată chiar în şedinţa Guvernului din 30 decembrie 2020.Asta înseamnă că, anul viitor, cineva plătit cu salariul minim pe economie va primi, în mână, 1.386 lei, în loc de 1.346 lei, cum e în prezent.Însă, atenţie!

Consumatorii casnici ar putea plăti facturi mult mai mari la energie, cu până la 26% de la 1 ianuarie.Piaţa energiei electrice se va liberaliza de la 1 ianuarie 2021, însă foarte puţini consumatori casnici ştiu că pot căuta oferte avantajoase de furnizare a energiei şi, în funcţie de acestea, să îşi schimbe furnizorul.În aceste condiţii, total inacceptabile, sunt solidar cu Sindicatul Cartel Alfa, sindicat care a transmis că „nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor” şi decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor.Acţiunile de protest ar urma să înceapă marţi, de la ora 10.00, printr-o acţiune de pichetare a Ministerului Muncii.PS: Domnule Cîţu, acum înţelegem cu toţii de ce aţi ţinut la secret ordinea de zi a primei şedinţe de Guvern!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.