Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul PSD, Ștefan Muşoiu, salută seria succeselor pe care Germania le-a înregistrat la conducerea Consiliul Uniunii Europene într-o perioadă atât de dificilă din punct de vedere epidemiologic, socio-economic, cât şi politic, precum şi în contextul negocierilor post-Brexit cu Marea Britanie.

”Preşedinţia de succes a Germaniei a însemnat mult pentru România. Am apreciat corectitudinea şi colaborarea impecabile, precum şi echilibrul pe care Germania a reuşit să-l impună în timpul exercitării mandatului său în fruntea Consiliul Uniunii Europene. În ciuda dificultăţilor şi a provocărilor fără precedent pentru Uniune, putem vorbi în continuare despre o Europă a securităţii şi a valorilor comune, o Europă solidară, o Europă cu adevărat puternică în lume şi mult mai deschisă la dialog cu partenerii străini”, apreciază Ștefan Muşoiu.Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene îşi exprimă convingerea fermă că ţara noastră se va bucura de aceeaşi susţinere şi deschidere pentru dialog şi cooperare şi din partea Portugaliei, stat care preia peste câteva zile, la debutul lui 2021, preşedinţia rotativă a Consiliului.

”Țara noastră are, în continuare, o serie de perspective viabile de oferit în procesul de reconfigurare şi consolidare a Uniunii Europene. România este un furnizor de expertiză în tranziţia democratică, iar experienţa noastră ca membru al alianţelor puternice, mondiale poate constitui încă un atu în plus care să ne reconfirme meritul prioritar de a deveni şi membri ai spaţiului Schengen. Acest spaţiu reprezintă o realizare istorică şi un reper important al unităţii şi solidarităţii statelor membre în Uniunea Europeană, o expresie elocventă a valorilor fundamentale care stau la baza construcţiei europene, cu o deosebită importanţă pentru Portugalia, care ne-a susţinut integrarea prin votul său încă din 2011”, punctează preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ștefan Muşoiu.

Deputatul PSD consideră că anul 2021 este momentul potrivit pentru aderarea României, mai ales în contextul în care proiectul european trebuie întărit, cât şi din perspectiva care clamează o abordare integrată, comună faţă de provocările generate de virus. În plus, şeful Comisiei pentru afaceri europene subliniază şi că România a înregistrat progrese substanţiale şi la nivel tehnic în ceea ce priveşte implementarea acquis-ului Schengen, obţinând acces integral la Sistemul de Informaţii Schengen, precum şi prin adoptarea deciziei referitoare la accesul pasiv la Sistemul de Informaţii privind Vizele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.