Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată astazi la ora 15:00 pentru a decide ce măsuri se aplică în Capitală, unde duminică a fost anunțată o rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori. 

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost, duminică, la Digi 24, protagonistul unui dialog ireal. Mai exact, după ce, în jurul orei 19.00 a făcut unele declaraţii neclare privind rata de infecţie din Bucureşti şi cu luarea deciziilor în scenariul roşu, prefectul a revenit în direct, la acelaşi post de televiziune, pentru a da un drept la replică unor invitaţi care îi ceruseră demisia. Totuşi, nici de această dată, la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situaţia la zi a epidemiei de coronavirus, Cojanu nu ştia care este numărul de noi infectări din Capitală, invocând drept motiv faptul că ar fi fost la “cumpărături”.

Întrebat dacă, în cazul în care luni se raportează pentru Bucureşti o rată de infectări sub trei la mia de locuitori, se mai iau măsurile de „scenariu roșu” cerute de lege și pomenite și de premierul Ludovic Orban (portul măștii obligatoriu peste tot, închiderea restaurantelor, teatrelor, școlile în sistem online etc.), prefectul a sugerat că aceste măsuri ar putea fi anulate în aceeași ședință în care ar fi adoptate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.