Actuala guvernare a pierdut controlul pandemiei pentru că a luat măsuri în funcție de interesele politice, fără să se #consulte cu specialiștii. Din acest motiv, România este mereu în urma pandemiei, niciodată în fața ei prin măsuri de #prevenție. Rezolvarea rapidă a crizei sanitare este cheia pentru ca România să își revină rapid. Fără a controla mai întâi pandemia, nu vor exista locuri de muncă sigure, nici creștere economică și nivel de trai ridicat. Prin urmare, rezolvarea crizei sanitare este prioritatea noastră absolută. De aceea, am apelat la specialiștii care știu despre ce vorbesc și care știu și ce trebuie făcut pentru a controla pandemia. Îi mulțumesc domnului profesor-doctor Adrian Streinu-Cercel că s-a alăturat echipei #PSD! Sunt convins că experiența sa de la Institutul ”Matei Balș” – aflat în prima linie în lupta cu COVID-19 – va fi pusă în valoare la nivelul Parlamentului!

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea au anunţat duminică, 18 octombrie 2020, că profesorul Adrian Streinu-Cercel va candida din partea PSD la alegerile pentru Senatul României.

“Astăzi doresc să îi mulţumesc domnului profesor doctor Cercel pentru că a răspuns la invitaţia a mea şi a doamnei Firea de a se alătura noilor specialişti care vor face parte din viitorul Parlament al României. Domnul profesor este din prima secundă în linia întâi în lupta cu pandemia. Eu vreau să îl asigur pe domnul profesor, pe care câteodată îl deranjez şi la ora 1 noaptea, că astăzi dânsul nu face un legământ sau o promisiune PSD, ci face un legământ în continuare cu românii şi dorim ca Parlamentul să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia” a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Gabriela Firea a declarat duminică că cifra infectărilor raportată la nivelul Capitalei nu se referă doar la locuitorii Bucureştiului.
„S-a făcut o statistică: aproximativ jumătate dintre cei trataţi, vindecaţi în Bucureşti nu sunt dintre cetăţenii municipiului Bucureşti, de aceea, subliniez faptul, fără a spune că nu avem o problemă, sau că situaţia este uşoară, lejeră, dar criza nu este cea exprimată de această cifră, mă refer ca criza sanitară, pentru că se face o statistică referitoare la un recensământ care este depăşit deja, cel de acum nouă-zece ani de zile, care releva faptul că în municipiul Bucureşti sunt 2.200.000 de locuitori” a declarat Gabriela Firea.

Adrian Streinu-Cercel a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti.

“Am acceptat invitaţia de a participa în Senat la activitatea pe probleme de politici de sănătate. Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti. Sistemele de sănătate din lume nu mai seamănă absolut deloc, nimic cu nimic nu mai seamănă, niciun spital nu mai seamănă cu un spital de-adevăratelea. Va trebui să recreionăm aceste sisteme sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, şi, din păcate, de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului sunt convins că pot face acest lucru şi o voi face cu tot dragul pentru români”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.