Alocaţiile de stat pentru copii vor fi cu siguranţă dublate, după un calendar guvernamental care cuprinde mai multe etape. Astfel, prima majorare de 20%, aferentă lunii august, va fi încasată în luna septembrie a.c., iar următoarea va avea loc în ianuarie 2021, cu plata în februarie.Similar, în august anul viitor va fi aplicată încă o majorare de 20%, iar ultimele două etape de creştere, fiecare cu 20%, vor fi în 2022, urmând ca la jumătatea acestui an alocaţiile să fie dublate.

Această creştere proporţională a alocaţiilor este una reală, bazată pe situaţia economică şi pe voinţa Executivului referitoare la viitorul copiilor noştri.Doar pentru acest an, impactul majorării alocaţiilor este de 500 de milioane de lei până la sfârşitul anului. În 2021 se adaugă încă 2,8 miliarde de lei, iar în anul 2022 plata alocaţiilor va reprezenta 14 miliarde de lei.Nu există dubii asupra faptului că guvernul liberal îşi doreşte să crească veniturile românilor.

PNL va majora veniturile pensionarilor, ale copiilor, ale salariaţilor de la stat, dar şi a angajaţilor din mediul privat. Aceste creşteri vor fi făcute însă în trepte, deoarece economia a înregistrat un uşor recul pe fondul pandemiei, iar următoarea perioadă încă va fi grea.

În prezent, se face o evaluare corectă din punct de vedere bugetar privind mărirea pensiilor şi a alocaţiilor în mod etapizat, coordonat şi raportat la adevăratele posibilităţi ale României.Toate majorările trebuie să se bazeze pe creşterea economică, deoarece, în caz contrar, se pot genera alte cheltuieli suplimentare şi o presiune nejustificabilă pe buget.Reamintesc că Guvernul PNL şi-a asumat deja până acum o serie de măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor, în contextul crizei din ultimele luni.Consider că este esenţial în continuare să salvăm locurile de muncă şi să creăm cât mai multe noi, să sprijinim sectorul privat, pentru că dezvoltarea acestuia şi a economiei va asigura o creştere sănătoasă şi sustenabilă a pensiilor, alocaţiilor şi ale tuturor veniturilor românilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.