Digi Communications NV, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, va propune acționarilor săi distribuirea de dividende în valoare de aproximativ 120 milioane lei pentru anul fiscal 2023. Propunerea companiei este un dividend de 1,25 lei pe acțiune, în creștere cu 25% comparativ cu anul 2022. Dividendul pentru anul fiscal 2022 a fost de 1,0 leu. Detaliile legate de plată, inclusiv data de înregistrare și data plății, vor fi stabilite în cadrul Adunării Generale Anuale a Acționarilor, care va avea loc în iunie 2024.

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat: „Digi Communications continuă să fie o poveste de creștere dinamică și ne bucurăm că suntem printre cei mai performanți emitenți de la Bursa de Valori București în acest an. Considerăm acest lucru ca fiind o recunoaștere a performanței noastre operaționale solide și a încrederii pieței în direcția noastră strategică. Suntem în fața unei oportunități excepționale de a construi un operator de telecomunicații de top în Europa, pornit din România. Piețele noastre principale, România și Spania, arată o creștere continuă și rapidă. În paralel, ne pregătim intens pentru lansările comerciale planificate în Portugalia și Belgia, spre finalul acestui an. În contextul acestor evoluții semnificative, care promit să stimuleze creșterea în anii următori, angajamentul nostru față de crearea de valoare pentru acționari este mai ferm ca niciodată.”

Luând în considerare planurile de extindere a amprentei în piețele principale, România și Spania, precum și pregătirea lansării operațiunilor în Portugalia și Belgia, ambele estimate pentru 2024, Digi Communications a continuat să aloce un buget de CAPEX semnificativ pentru valorificarea oportunităților de creștere. În 2023, cheltuielile de capital ale Digi Communications s-au ridicat la 730 milioane de euro, acestea crescând și îmbunătățind capacitățile rețelei în toate piețele. Cu toate acestea, compania se concentrează în același timp și pe generarea de valoare pentru acționari, mărimea dividendului brut înregistrând o creștere anuală compusă de 24% în perioada 2017-2023.1

Digi Communications a înregistrat venituri consolidate de 1,7 miliarde euro în 2023, o creștere cu 13% față de anul precedent. EBITDA ajustată a crescut cu 17% față de 2022, ajungând la 591,2 milioane euro.

În 2023, Digi a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, atingând aproape 23,9 milioane de relații contractuale generatoare de venituri (RGU) în România, Spania și Italia, reprezentând o creștere de 15% față de anul 2022. Ofertele Digi includ servicii de telefonie mobilă și fixă, internet fix și date și servicii de televiziune cu plată. În România, Digi oferă servicii de telefonie fixă și divertisment printr-o rețea de fibră optică avansată din punct de vedere tehnologic. Grupul operează, de asemenea, o rețea de telefonie mobilă în România, care utilizează infrastructura de bază a rețelei de fibră optică. În Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, internet și telefonie fixă, în timp ce în Italia, Grupul oferă exclusiv servicii de telefonie mobilă.

 

Raportul anual al Digi Communications la 31 decembrie 2023  este disponibil aici .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.