Vicepreşedintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, a afirmat marţi, 19 ianuarie 2021, că s-a întâlnit cu ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru a-i prezenta propunerile PSD în ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor, a solicita alocarea pentru educaţie a unui buget mai extins şi a 10% din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă.

„Am avut o discuţie în această dimineaţă cu ministrul educaţiei. Am discutat despre acest raport, despre propunerile noastre. PSD face o opoziţie constructivă, vine cu proiecte, nu venim cu scandal, venim cu soluţii şi ne aşteptăm ca ele să fie implementate. Sper ca cele discutate, agreate să fie implementate. Bugetul pentru educaţie trebuie extins şi Planul Naţional de Rezilienţă să cuprindă alocări adecvate. Din discuţia purtată am ajuns amândoi la un acord, că trebuie să avem această creştere a bugetului. De cealaltă parte, cred că există un acord pe necesitatea de a redeschide şcolile de îndată şi de a pregăti în mod detaliat acest proces”, a declarat Victor Negrescu în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD.

Victor Negrescu a menţionat că PSD a pregătit un raport cu soluţii verificate în plan european şi o strategie completă şi complexă privind modul în care pot fi redeschise şcolile.

„Avem nevoie ca educaţia să iasă din zona aceasta politică şi mai ales din aceste controverse la nivelul Guvenului unde vedem ministrul sănătăţii care spune total altceva faţă de ministrul educaţiei, unde vedem că preşedintele anunţă o serie de schimbări fără consultarea tuturor actorilor relevanţi. Avem nevoie ca învăţământul să fie considerat o prioritate naţională. În sensul acesta, PSD şi-a propus să ofere celor care sunt interesaţi de subiectul educaţiei o serie de propuneri, măsuri, idei care să ne permită să revenim la normal, dar mai ales să asigurăm accesul la educaţie de calitate pentru toţi copiii. În această logică am elaborat o strategie, un proiect, un plan complet discutat în detaliu cu actori relevanţi privind modul în care putem să ne asigurăm că educaţia este tratată cu prioritate, mai ales că revenim la o situaţie normală”, a mai afirmat vicepreședintele PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.