Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri informaţii despre măsurile avute în vedere pentru stoparea comercializării echipamentelor individuale de protecţie împotriva SARS-CoV-2 care nu respectă cerinţele legale.

„Una dintre măsurile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din Hotărârea nr. 52/05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 instituie obligaţia purtării măştii de protecţie, la nivel naţional, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise.În acelaşi timp, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a semnalat faptul că, în urma controalelor efectuate pe piaţa măştilor de protecţie, s-au constatat mai multe abateri, sancţionate cu avertismente sau amenzi contravenţionale.

Cu toate acestea, pe piaţă, inclusiv în farmacii, se comercializează, în continuare, echipamente individuale de protecţie, de multe ori, de o calitate îndoielnică, fără a avea elementele de informare-caracterizare prevăzute de legislaţie, fapt ce poate pune în pericol siguranţa cetăţenilor care utilizează astfel de produse”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Economiei detalii privind numărul de controale realizate de ANPC pe această temă, din data de 16 martie şi până în prezent. De asemenea, s-a solicitat prezentarea principalelor nereguli identificate şi sancţiunile aplicate operatorilor economici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.