Preşedintele României, Klaus Iohannis: “Este foarte îmbucurător că bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe astfel de centre în România. E extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se şi întâmplă. Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie și încurajez pe toți românii să se vaccineze. Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care practic, nu va mai e nevoie de niciun fel de birocrație, se poate merge la vaccinare pur și simplu, aşa cum se întâmplă la acest centru drive-thru”.

Mesajul transmis de Primarul General, Nicușor Dan: „Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor.

Vaccinarea a început la ora 8:00, iar până la ora 15.30 au fost vaccinate deja 405 persoane.

Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină”.

La eveniment, alături de Preşedintele României, au fost prezenţi coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, directorul executiv DSP București, Dr. Oana Nicolescu, precum şi reprezentanţii Primăriei Capitalei care s-au ocupat de organizarea centrului drive-thru: administratorul public al municipiului Bucureşti, Diana Punga, consilierul personal al Primarului General în domeniul sănătăţii, Silvia Terinte, precum şi Vasile Apostol, directorul ASSMB.

Centrul din Piaţa Constituţiei dispune de patru fluxuri de vaccinare, este deschis de luni până duminică, între orele 08:00 – 20:00, iar vaccinul pus la dispoziție pentru acest centru este Pfizer-BioNTech.

Potrivit Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva Covid-19 în centrele de tip drive-thru se pot imuniza persoanele care se deplasează cu mijloace auto (autoturism, motocicletă, scuter etc.)

Acestea se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa

https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platformă RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

La Centrul de vaccinare din Piața Constituției, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a alocat 40 de medici şi asistenţi (din reţeaua de medicină şcolară) şi şi 20 registratori (personal logistic şi administrativ).

Centrul de vaccinare din Piața Constituției va funcționa până la data de 12 septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.