Young family with little son together on grey background

Conducerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale a decis modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Concret, gama categoriilor de beneficiari a acestui act normativ a fost lărgită, prin introducerea părinţilor copiilor cu boli cronice pentru care medicul de familie şi/sau medicul specialist au emis adeverinţe pentru realizarea educaţiei la distanţă, în contextul pandemic actual. De asemenea, modificarea se va aplica şi părinţilor copiilor cu astfel de afecţiuni care participă la cursuri online, în cadrul scenariului galben sau roşu.

Această categorie va beneficia la rândul ei de zile libere plătite, cu atât mai mult cu cât părinţii copiilor suferinzi de boli cronice au cerut imperativ să fie incluşi în lege, în contextul creşterii cazurilor de îmbolnăviri.Consider că este o măsură extraordinară luată de Guvern, având în vedere faptul că respectivii copii se află în imposibilitatea de a frecventa cursurile şcolare, deoarece din cauza bolilor de care suferă s-ar putea expune unui risc exponenţial pentru sănătate, ba chiar cu consecinţe dramatice, în contextul actual epidemiologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.