Textul HG poate fi consultat AICI.

Guvernul a decis joi relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate.

AER LIBER

Concertele se pot desfasura in spatii deschise cu maxim 1.000 de persoane daca se asigura 2mp de fiecare spectator, cu masca si daca incidenta este sub 3 la mie.  Participarea este permisa fanilor vaccinati si ai celor cu test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau cu test rapid nu mai vechi de 24 de ore sau cu bilet de externare din spital nu mai vechi de 90 de zile si nu mai devreme de 15 zile.

Se poate depasi capacitatea de 1000 pana la capacitatea maxima a locatiei daca toti spectatorii sunt vaccinati. (adica fara teste rapide sau pcr sau dovada de anticorpi) dar se pastreaza regula  ca spatiul sa poata avea 2mp  disponibili de spectator.

Note:

Nu se explica cum pot sta spectatorii. Nu exista norme. Raspunderea este a organizatorului. Foarte mult loc de interpretare celor care vin in control. Erau de preferat niste norme clare.

Pentru concertele din locatii Horeca, se aplica ordinul comun (regulile de anul trecut – masca daca te ridici, numar limitat de persoane la masa, distantare intre mese etc..). Asta daca nu apare alt ordin comun al Ministerului Sanatatii si Culturii.

Nu se mai pot organiza evenimente pentru persoanele care nu sunt vaccinate sau testate, decat indoors sau daca organizatorul hotaraste ca nu vrea sa depaseasca 1000 de spectatori.

Depindem in continuare de rata de incidenta care trebuie sa se afle sub 3/1000 locuitori la 14 zile

INDOORS

Se pot organiza concerte in interior in institutiile de spectacole si concerte (adica..doar in cele de stat – teatre, case de cultura, Sala Palatului etc… ) cu maxim 70% din capcitatea locatiei. Spectatorii trebuie sa poarte masca.

Nu e nevoie de test sau vaccin…Doar de masca. Doar la exterior trebuie sa fie toata lumea testata sau vaccinata.

Daca persoanele sunt vaccinate, se poate folosi capacitatea maxima a locatiei.

Se deschid cluburile cu 50% din capacitate doar pentru clientii vaccinati si doar intre orele 05:00 si 24:00. Se intelege asadar ca se pot organiza si in cluburi concerte dar doar pentru fanii vaccinati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.