Emisiunea România, te iubesc! ne aduce în prim-plan duminică, de la 18:00, un subiect care, de-a lungul mai multor ani, a fost urmărit de echipă, iar investigațiile au arătat un sistem putred, cu funcționari iresponsabili. „E doar otravă” – o anchetă de Cosmin Savu.

 

Consecințele închiderii multor ramuri industriale au fost catastrofale pentru comunități întregi – atât din punct de vedere economic, social, dar si al poluării și impactului asupra sănătății românilor. În judetul Caraș-Severin o bombă ecologică e pe cale să explodeze și să pună România, din nou, pe o hartă a rușinii. În urma unei exploatări de cupru au rămas zeci de hectare de steril, un praf nisipos care, în zilele uscate cu vânt puternic, se întinde până în Serbia.

 

„Am pierdut un proces la Curtea Europeană de Justiție pe acest subiect și ne-am asumat că rezolvăm obligațiile de mediu, s-au cheltuit aproape 1,7 milioane de euro pentru o instalație care să ude praful, dar pe care nimeni din ministerul Economiei nu vrea să o ia. Autoritățile și-au plasat ani de zile responsabilitatea – de la ministerul economiei la ministerul mediului. Nimeni nu a vrut să ia nicio decizie, nici acum de altfel nu există pic de responsabilitate. Prostie, nesimțire, indolență, totul se transformă în bani. Pentru că vom plăti amenzi, iar amenzile le vom plăti noi, cu toții”, a spus Cosmin Savu.

 

Problema a rămas… în aer, iar oamenii riscă să se îmbolnăvească de la praful plin de substanțe dăunătoare organismului uman.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.