La eveniment au mai participat Premierul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și managerii celor 10 unități sanitare care implementează proiectele.

Unităţile medicale beneficiare ale acestor fonduri europene sunt: Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan, Spitalul Clinic de Urgență București, Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon, Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele, Spitalul Universitar de Urgență București, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. C. C. Iliescu, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

Efort comun pentru modernizarea unităţilor medicale

Primarul General, Nicuşor Dan: „10 spitale bucureștene vor beneficia de noi dotări și echipamente pentru a trata mai bine pacienții COVID-19, în special cei care fac forme severe ale bolii. E vorba despre aparate de ventilație, stații de monitorizare a funcțiilor vitale, ecografe, seturi de resuscitare, defibrilatoare și alte aparate medicale de care pacienții au nevoie maximă. Mă bucur mult că reușim să asigurăm resurse suplimentare în lupta contra pandemiei și că, împreună cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Fondurilor Europene, oferim noi mijloace pentru ca medicii bucureșteni să salveze noi vieți. Apreciez sprijinul și implicarea directă a premierului Ludovic Orban pentru ca acest proces să aibă loc în cel mai scurt timp posibil”.

Sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate

Premierul României, Ludovic Orban: „Semnăm astazi contracte de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti. Odată cu izbucnirea pandemiei, Guvernul României a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru aprobarea alocării de fonduri europene pentru înzestrarea spitalelelor din România. Am reuşit să obţinem o finanţare de 1,27 miliarde de euro, bani destinaţi dotării spitalelor cu aparate, echipamente şi cu orice alte investiţii necesare. Această alocare, de 1,27 miliarde de euro, este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6.1 miliarde de euro care vor fi alocaţi sistemului de sănătate în următorii 7 ani.

Pentru Bucureşti, astăzi se semnează contractele de finanţare pentru 10 spitale. În total, contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate tuturor celor 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea unitatilor medicale cu aparatură, echipamente şi alte învestiţii necesare va fi de peste 100 de milioane de euro.

Echipamente pentru secţiile de terapie intensivă şi imagistică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: ”Avem 22 de spitale în Bucureşti angrenate în activitate împotriva SARS–Cov2 care vor beneficia de finanţare europeană. Mai avem alte 50 de milioane de euro pentru instalaţiile din spitale, tot fonduri europene. Suntem în continuare în linia întâi pentru a da siguranţă atât cetăţeanului în actul medical, cât şi angajaţilor din sănătate”.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş: „La nivelul municipiului Bucureşti sunt 40 cereri finanţare în valoare de 190 milioane de euro. Astăzi, odată cu semnarea celor 10 contracte, ajungem la 22 de contracte cu o valoare de 116 milioane euro”.

Ministrul a mai explicat de asemenea cum sunt alocate fondurile pentru fiecare spital in parte: Spitalul Colentina – 27 de milioane de lei, Spitalul Universitar Militar Carol Davila – 41,4 milioane de lei, institutul Marius Nasta – 22,4 milioane lei, institutul de gerontologie Ana Aslan – 44,2 milioane lei, Spitalul Clinic de urgenţă Bucureşti – 42,6 milioane lei, Institutul de endocrinologie C.I. Parhon – 11,4 milioane lei, spitalul dr. Th. Burghele – 12,8 milioane lei, Spitalul Universitar – 48,3 milioane lei, Institutul de boli cardiovasculare CC Iliescu – 48,3 milioane lei şi Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş – 34,7 milioane lei. Cu aceste fonduri se vor achita echipamente destinate secţiilor de terapie intensivă şi activităţilor de imagistică: este vorba despre 126 de aparate de ventilaţie, 342 de staţii de monitorizare, 101 aparate pentru investigare respiratorie şi digestivă, 99 de ecografe şi 205 electrocardiografe şi defibrilatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.