Floria.ro, florarie de referinta pe piata de retail online din Romania, a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri de 10.670.000 lei, in crestere cu 7.5% fata de 2022. Cresterea a fost sustinuta de extinderea ofertei cu produse complementare buchetelor de flori, ce pot fi livrate la nivel national, dar si international, in 2-4 ore de la finalizarea comenzii. Valoarea medie a buchetelor de flori comandate in 2023 a inregistrat o crestere cu 5% comparativ cu 2022 si se situeaza la 300 lei, cu varfuri in februarie, martie si finalul de an. Aranjamentele de flori care contin trandafiri, urmate de frezii si hortensii raman cele mai populare in 2023.

 

Clientii din corporate au plasat anul trecut mai multe comenzi de buchete de flori pentru infrumusetarea birourilor, dar si pentru angajati sau parteneri, la ocazii speciale precum zilele de nastere, ziua numelui sau la aniversarile legate de vechimea in companie.

 

Pentru livrarile din 1 si 8 Martie, Floria inregistreaza precomenzi inca de la inceputul anului. Daca pana in 2019 comenzile erau livrate in special la birou, in prezent buchetele livrate in martie ajung doar in procent de cca. 40% in cladirile de birouri, restul de 60% fiind livrate acasa.

 

Pe segmentul rezidential, circa jumatate dintre livrarile pentru aceste sarbatori sunt precomenzi, dar pe segmentul corporate, avand in vedere volumul, lucram exclusiv cu precomenzi, care beneficiaza si de reduceri”, declara Marina Popescu, Director General Floria.ro.

 

In topul celor mai comandate flori de catre companii in martie 2023, s-au numara lalelele, freziile, zambilele, minirosa si trandafirii, clientii optand pentru aranjamentele cu flori sau buchetele simple de 9-11 lalele sau in combinatie cu frezii, tendinta, care potrivit estimarilor Floria.ro, se mentine si in 2024.

 

Aranjamentele florale care contin trandafiri alaturi de elemente exotice sau flori mai putin obisnuite au fost si preferatele clientilor individuali in 2023. Freziile si hortensiile completeaza topul celor mai populare flori in 2023, fiind prezente in cele mai multe buchete comandate.

 

Comanda medie in 2023, 300 lei. Romanii din strainatate, cu 25% mai generosi

 

Comanda medie plasata in 2023 a inregistrat o crestere cu 5% comparativ cu 2022 si se situeaza in jurul valorii de 300 lei, cu un varf in februarie, martie si finalul de an. Daca cosul mediu national se situeaza in jurul valorii de 300 lei si a fost similar cu media comenzilor plasate din Bucuresti, in ceea ce priveste comenzile plasate de romanii stabiliti in afara tarii, valoarea medie in 2023 a fost cu 25% mai mare decat media comenzilor din Romania.

 

Daca pe plan national cele mai multe comenzi s-au livrat in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov, pe plan international cele mai multe comenzi s-au livrat in Regatul Unit al Marii Britanii, State Unite ale Americii, Italia, Franta, Spania si Olanda.

 

In ceea ce priveste numarul de comenzi, sexul feminin conduce detasat, 64% din totalul de comenzi in 2023 fiind plasate de femei. Pe grupe de varsta, cea mai mare comanda medie pe teritoriul tarii se inregistreaza de la clienti intre 35- 44 ani (319 lei).

 

Florile comandate pe Floria.ro pot fi livrate oriunde in tara, dar si in strainatate, in 2-4 ore de la confirmarea comenzii. Platforma Floria.ro asigura livrare de luni pana duminica, nationala si internationala, discretie totala si felicitare cadou gratuita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.