În cursul zilei de astăzi, 01 aprilie 2020, ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel VELA, a avut o discuție în sistem videoconferință cu doamna Ylva JOHANSSON, Comisar european pentru Afaceri Interne.

Cu această ocazie, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind efectele pandemiei COVID-19 la nivelul statelor membre UE, măsurile luate de România pentru a gestiona această situație, precum și un schimb de informații privind gestionarea situației la frontiere.

Ministrul român a evidențiat necesitatea coordonării în luarea deciziilor la nivelul Uniunii pentru prevenirea și răspândirea infecției cu COVID-19, apreciind discuțiile care au loc de două ori pe săptămână pe acest subiect, la nivelul miniștrilor de interne și Comisiei Europene.

Demnitarul român a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate la nivel național pentru gestionarea situației atât în interiorul țării, cât și la frontierele externe, cu accent pe asigurarea fluidizării traficului la frontieră, în special al transportului de mărfuri și de persoane pe așa numitele “culoare verzi”.

Comisarul european a apreciat pozitiv modul în care România acționează atât la nivel național, cât și în context european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.