Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că legea pensiilor speciale nu va fi modificată, sesiunea extaordinară a parlamentului fiind de fapt o cacealama, o piesă de teatru ieftin pusă în scenă iar de PNL și USR, acum și cu sprijinul PSD care a intrat în “hora populismului”.

„Nu se va modifică nicio pensie de serviciu (“specială”). Legea a fost făcută din ignoranța USR și din șmecherie, a  PNL și PSD, în așa fel încât să fie declarată neconstituțională la CCR. Sesizarea CCR este deja pregătită de către CSM . Singură soluție corectă, constituțională și acceptată de toată lumea că rezolvând problema în mod echitabil este IMPOZITAREA PENSIILOR MARI !, scrie, pe Facebook,  Victor Ponta. El explică ce s-ar întâmpla dacă s-ar adopta legea:

  1. Pensiile uriașe de sute de milioane prezentate la televizor rămân neatinse (fiind ale unor magistrați militari și foști magistrați șefi de penitenciare) / dar se desființează pensiile mici (și meritate) ale aviatorilor, grefierilor și ambasadorilor
  2. Din 160.000 de pensii de serviciu (“speciale” cum le spune presă) doar 10.000 sunt afectate de legea propusă de USR / PNL și PSD; se nasc noi situații discrimanatorii și absurde (judecătorii de penal și procurorii nu mai au pensie de serviciu, dar polițiștii care lucrează cu ei au / ambasadorii nu mai au pensie de serviciu dar subofițerii care lucrează pe zona externă pentru ambasade au – și sunt multe exemple)
  3. Se desființează pensiile aviatorilor și personalului navigant – care au peste tot în lume această recompensă meritată pentru tipul de muncă (stres, consum fizic, program, responsabilitate, boli profesionale) / va reprezenta o ultima lovitură la adresa Tarom și a școlii românești de aviație
  4. Din suma de 9 miliarde de RON plătită de la Buget pentru pensiile de serviciu prin legea propusă azi la vot se economisesc aproximativ 500 milioane RON ( 6%) – impactul bugetar este nesemnificativ (creșterea pensiilor în acest an înseamnă un efort de circa 20 miliarde)
  5. Nu se pot “tăia” retroactiv pensiile (pentru că imediat vor apare procese și instanțele vor da câștig de cauza pensionarului , așa cum au făcut și după tăierile din 2010) / dacă se aplică doar pentru viitor vom avea situația unor magistrați, aviatori, ambasadori sau parlamentari care s-au pensionat în luna Ianuarie cu pensie de serviciu – iar cei care se pensionează în Februarie nu mai au !!!
  6. În nouă legislație pensia Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție sau a Procurorului General al României va fi la nivelul pensiei de subcomisar din cadrul MAI sau maior în MApN (SRI, STS, SIE) ceea ce va fi considerat ca o discrepanța inacceptabilă între instituții
  7. La dezbaterile din Comisie s-a “strecurat” un amendament la lege prin care se elimină și rentele viagere pentru sportivii români campioni olimpici sau mondiali (adică o bătaie de joc totală)!
  8. Deși toți reprezentanții PNL și PSD cu care am vorbit recunosc în privat că legea propusă de USR este fundamental greșită, merg să o voteze pentru că “așa da bine la popor” și altfel “ne omoară presă” / dacă Guvernul dorește să desființeze doar pensiile parlamentarilor o poate face imediat (prin ordonanță de urgență sau angajare a răspunderii ) fără să aibă pericolul unei moțiuni de cenzură sau al contestării la CCR / în această situație însă va trebui explicat de ce reprezentanții partidelor în Parlamentul Europeană (Cioloș, Băsescu și toți ceilalți ) primesc pensie specială iar cei din Parlamentul României nu primesc (din nou avem “ unii mai egali decât alții”).

Potrivit liderului Pro România, soluția corectă pentru proiectul de lege de azi este retrimiterea pentru maxim o săptămână înapoi la Comisiile de specialitate și revenirea la vot cu o formă care să prevadă impozitarea suplimentară a tuturor pensiilor mari. ”Probabil însă că soluția bună și corectă NU va fi acceptată. Va avea prioritatea această nouă cacealma la adresa oamenilor”, încheie Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.