În ultimele trei săptămâni, cele mai multe focare de coronavirus s-au înregistrat în centre rezidenţiale pentru copii şi vârstnici, în unităţi sanitare şi în unităţi de producţie.În ceea ce numim HoReCa, adică hoteluri, restaurante, cafenele s-a înregistrat un singur caz în toată ţara. Guvernul liberal, ascuns după fustele unui comitet de urgenţă, hotărăşte să închidă, aţi ghicit, HoReCa. Acest lucru îi îngrijorează cu adevărat pe oameni. Lipsa de logică şi de predictibilitate.

Decizia de a închide pe cei care produc cele mai puţine cazuri de infecţie este complet ilogică. Un guvern care acţionează astăzi aşa, mâine poate comite abuzuri şi mai mari. Am ascultat toate opiniile care s-au exprimat pe mijloacele de comunicare în masă în ultimele ore. Nimeni nu înţelege nimic din această măsură de a pedepsi pe cei nevinovaţi. Pentru că nu o măsură de protecţie este închiderea industriei ospitalităţii, ci o nedreptate.

Guvernul a făcut o fixaţie pe acest domeniu şi o ţine tot aşa, în ciuda cifrelor. De mai bine de şase luni, deciziile de închidere sau de deschidere a societăţii româneşti ba n-au avut niciun argument ştiinţific, ba au ignorat puţinele date statistice care ni s-au pus la dispoziţie, cum este cazul acum.

Guvernarea aceasta refuză orice legătură cu realitatea constatată de noi toţi sau acţionează în dispreţ total faţă de datele ştiinţifice. Decizia de a închide un domeniu care oferă cel mai puţin riscant mod de petrecere a timpului liber este, din această perspectivă, o decizie a cuiva supărat pe lume şi pe viaţă. Guvernul îşi arată muşchii, nu guvernează şi acest lucru se întâmplă de la începutul crizei sanitare. Se războieşte cu duşmani inexistenţi, pedepseşte pe cine nu trebuie în timp ce coronavirusul infectează şi ucide din ce în ce mai mulţi români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.