Nu se poate pune nicidecum problema că Guvernul României nu ar fi de partea românilor şi, în schimb, ar fi susţinut băncile, multinaţionalele şi alte companii cu capital străin. Executivul a decis fără echivoc posibilitatea amânării ratelor la bănci ale românilor şi firmelor româneşti ale căror venituri au fost afectate.

Sute de mii de români şi de firme pot profita de această decizie, dacă doresc.Această decizie nu a fost primită cu aplauze de sistemul bancar, ba chiar au existat voci care au criticat decizia, însă guvernanţii au luat această hotărâre exclusiv în interesul românilor.

Deci nimeni nu poate spune că Guvernul Orban a fost de partea băncilor sau ar fi servit unor interese străine României şi românilor.În al doilea rând, au fost sprijinite toate companiile care şi-au închis producţia sau nu mai livrează anumite servicii efectuate până la intrarea în stare de urgenţă. Au fost ajutate atât companiile mici, IMM-urile cu 3-10 angajaţi, dar şi companiile mari. Guvernul a intervenit prompt, asumându-şi să plătească 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaţilor, deoarece atât în companiile mici, cât şi în companiile multinaţionale, lucrează români.

Ca atare, nu se pune problema niciunui fel de discriminare guvernamentală în funcţie de angajator, toţi românii aflaţi în situaţii delicate din punctul de vedere al locurilor de muncă şi al datoriilor la unităţile bancare fiind susţinuţi de stat.Executivul liberal a precizat încă de la început acestei pandemii a coronavirusului că niciun român nu va fi lăsat în urmă, poziţia respectivă fiind menţinută constant, iar faptele arată că se respectă.După ce va trece această perioadă dificilă de criză, vom avea nevoie de un sistem bancar sănătos, care să poată susţine antreprenorii români şi mediul de afaceri autohton.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru multinaţionalele care activează în România, ele fiind cei mai buni plătitori de taxe şi impozite la bugetul de stat.România are nevoie de mai multe bănci şi de mai multe companii multinaţionale, care să vină şi să investească aici, pentru că ele aduc prosperitate, impun o etică a afacerilor şi prezintă un know-how profesionist, de care avem mare nevoie pentru creşterea economică şi dezvoltarea generală a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.