Restaurantele vor fi redeschise treptat, în intervalul 16 mai – 15 iunie, conform planului propus autorităților de către proprietarii localurilor, mai întâi cu o distanță de 1,5 – 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp, sunt noile reguli gândite în HORECA, au transmis reprezentanții industriei pentru Profit.ro.
REDESCHIDEREA TERASELOR ȘI A RESTAURANTELOR
16 MAI 2020 CAEN: 5610, 5621, 5629, 5630
FAZA 1 Data: 16 mai 2020
Spații: a) TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITĂȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE b) UNITĂȚI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR Condiții:
a) Terase independente și integrate unităților de alimentație
• Distanță socială ( distanță între mese 2 metri, mese de maximum 8 pax, )
• Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maximum 200 de persoane în același timp. • măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
• igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
• instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.
b) Unități Take Away cu servire în interior