Avand in vedere pandemia globala COVID-19, 35% dintre angajati se gandesc sa treaca la un nou loc de munca in urmatoarele 12 luni, asa cum a dezvaluit raportul Kaspersky „Securing the Future of Work”. Principalele doua motive pe care oamenii le-au invocat pentru aceasta schimbare legata de cariera sunt atat naturale, cat si de inteles in aceste circumstante. Acestea includ dorinta de a primi un salariu mai mare (49%) si mentinerea unui echilibru echitabil intre viata profesionala si cea privata (41%).
In ciuda incertitudinilor de pe piata muncii, oamenii inca tin cont de ambitiile pe care le au. In timp ce aproape fiecare a doua persoana ar prefera sa ramana in pozitia actuala (48%), multi angajati inca se simt incurajati sa-si reconfigureze zilele de lucru pentru a se potrivi mai bine cu viata lor personala. Pe fondul restrictiilor de circulatie si al lucrului de la distanta, acestia au avut, de asemenea, mai mult timp pentru a reflecta la viitoarele lor cariere, pentru a se perfectiona sau a invata ceva nou.
Indiferent de directia pe care o aleg, cel mai intalnit motiv invocat de ei pentru a incerca un nou loc de munca este reprezentat de obtinerea unui salariu mai bun (49%). Crearea unui echilibru mai bun intre viata profesionala si viata personala este al doilea motiv important, subliniat de 41% dintre respondenti. Pandemia a scos la iveala bucuria de a petrece mai mult timp acasa, cu familia, precum si tendinta de a investi timp in interese personale si hobby-uri. Este posibil ca angajatii sa doreasca sa mentina aceasta oportunitate deschisa si pe viitor.
Dupa salariu si confort personal, cautarea unui rol care sa merite eforturile si care sa fie mai interesant este al treilea cel mai important motiv intalnit in randul respondentilor (35%). S-ar putea ca evenimentele din 2020 sa le permita angajatilor sa-si regandeasca job-ul actual si sa-si dea seama de valoarea timpului lor si de modul in care vor sa-l petreaca.
Grafic 1: factorii determinanti de schimbare a carierei
„Prin regandirea dorintelor si a capacitatilor lor, oamenii vor crea o noua realitate de lucru. Fie ca isi schimba locul de munca sau isi pastreaza rolurile actuale, se vor stradui sa mentina beneficiile muncii la distanta si conditiile de lucru mai confortabile. Dar pentru a realiza acest lucru, angajatii trebuie sa aplice atitudinea adecvata, sa invete sa fie flexibili si sa lucreze mai inteligent. Si, desigur, trebuie sa isi organizeze mediul de lucru si sa isi asume responsabilitatea pentru fiabilitatea si securitatea acestuia. La urma urmei, acest lucru poate deveni chiar si un avantaj competitiv in ochii angajatorilor”, spune Sergey Martsynkyan, Head of B2B Product Marketing la Kaspersky.
Pentru a descoperi cum va arata viitorul muncii si cum se adapteaza oamenii la noile conditii, Kaspersky prezinta noul joc video de aventura: „Own Your Future”. Prin parcurgerea unei zile lucratoare, acesta descrie obiceiurile si deciziile care ii vor ajuta pe angajati sa-si controleze viitorul.
Despre Kaspersky
Kaspersky este o companie globala de securitate cibernetica fondata in 1997. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul vast al companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky, precum si 250.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.com.