Businesswoman holding light bulb with innovative and creativity are keys to success. chart showing business growth on tablet. positive indication of income.

Parlamentul a luat, la propunerea PNL, o decizie extrem de importantă pentru autorităţile locale. Decizia face referire la impozitul pe venit ce se repartizează anual administraţiilor locale şi la modul de repartizare a sumelor încasate la nivel local.Legea votată şi susţinută cu avizele necesare de Guvern va aduce mai multe fonduri pentru investiţii în educaţie, sănătate şi infrastructură locală. Actul normativ stabileşte o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local către unităţile administrativ-teritoriale.

Legea este esenţială pentru toate autorităţile locale pentru că vor beneficia de suplimente financiare pentru a continua proiectele locale. Potrivit actului normativ, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, se va aloca lunar o cotă de 15% la bugetul local al judeţului (11,25%- în prezent), o cotă de 65% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor (41,75%- în prezent), o cotă de 6% în vederea repartizării la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor prin hotărâre a Consiliului judeţean şi un procent de 14% pentru un cont distinct deschis pe seama administraţiei judeţene a finanţelor publice.

Procentul de 14% este destinat echilibrării bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi se repartizează astfel: 85% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor şi 15% pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţelor.În calitate de deputat PNL şi de politician care a susţinut mereu proiectele de dezvoltare ale primăriilor, am sprijinit în Parlament această iniţiativă legislativă. Legea va spori autonomia financiară locală, iar unităţile administrativ-teritoriale de la nivel judeţean îşi vor putea susţine mai eficient cheltuielile pentru investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.